Sommarlov åt alla. Nu!

Sommaren borde ju vara det bästa tiden för alla barn. Sommarlov. Bad. Glass. Men för de minst 400 000 barn i Sverige som lever i familjer med beroende så kan sommarlovet bli en ren plåga. Skolan är stängd, kompisarna ofta bortresta och föräldrarna dricker ännu mer än vanligt. Dessutom stänger ofta samhället när det borde vara som allra mest tillgängligt: Dagens Nyheter skrev häromdagen om alla kommunala gruppverksamheter för barn till beroende, verksamheter som läggs ned under sommaren… för att personalen behöver semester! Hur tänkte kommunerna då, undrar jag? Många kommuner anger att de sparar pengar på detta, men då kan jag, utan att ha en examen i nationalekonomi, avslöja att det knappast rör sig om några ekonomiska besparingar på sikt… Rent mänskligt är det ofattbart cyniskt att dra ned på verksamhet för utsatta barn under de perider då de behöver som mest stöd. Barn skall inte ägna sig år att ta hand om sina föräldrar på sommarlovet. De skall leka, busa och och få sår på knäna som någon genast pysslar om.

Det finns i alla fall ljusglimtar i mörkret. Det finns kommuner som gör sitt jobb, med personal som är engagerad till hundra procent. Och det finns väldigt många ideella organisationer i Sverige som ser till att fler barn får ett bra sommarlov. Exempel på vad IOGT-NTO-rörelsen gör kan du spana in på sajten:

www.sommarlovatalla.nu

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sommarlov åt alla. Nu!

  1. Erik Wagner skriver:

    Vänesnäslägret ordnade i år en veckas läger för ca 85 barn och 45 ledare! Det var härligt! Blogga gärna om det och kolla in vår bildblogg:
    http://vanersnas.bloggagratis.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s