IOGT-NTO och andra gör ett bra jobb på Sri Lanka

 

På hemsidan för IOGT-NTO-rörelsens Internationella Institut kan vi läsa:

Regeringen i Sri Lanka planerar att bygga hus och förbättra vägar i norr. Dessutom ska man upprätta ett råd för internflyktingar.

 

Inga FN-representanter har ännu fått tillgång till de läger som innehåller civila efter krigsslutet. Myndigheterna har sagt att det först kan bli möjligt efter att rebeller som man befarar gömmer sig bland flyktingarna identifierats.

Vad gör vi?
IOGT-NTO-rörelsen skickar både insamlade pengar och bidrag från Radiohjälpen till Forut Sri Lanka. Från Radiohjälpen har Internationella Institutet fått 1 400 000 kr för att arbeta i Jaffna. Där handlar det främst om att dela ut mat till barn, arrangera barnaktiviteter, upprätta gemensamma byggnader för bilbiotek och barnaktiviteter.

Läs mer på www.bistand.iogt.se

Om du vill ge en gåva till flyktinghjälp på Sri Lanka gör du detta genom vårt 90-konto 90 04 63-1. Märk din inbetalning ”Akut Sri Lanka”.

Fonderade medel från Ceylonklubben skickades redan i april till Forut Sri Lanka som en första hjälp. 

Insamlingen har i nuläget gett drygt 
210 000 kr och den fortsätter så länge det finns behov.

Om Anna Carlstedt

Ubildningsledare på Stockholms universitet. Disputerade 2005 på fransk renässanslitteratur, som jag fortfarande gärna drömmer mig tillbaka till på min fritid: Då fortsätter jag forska lite, och skriva mycket. Hittills har det blivit fem böcker på Gidlunds förlag, om poeter, profeter, power-prinsessor och julmust... Har i mitt yrkesliv haft två spår: Det akademiska som forskare, lärare och ledare. Och det idéburna, där jag haft olika förtroendeuppdrag. Varit ordförande bl a för Svenska Röda Korset, Forum för idéburna organisationer med social inriktning och för IOGT-NTO. Ledde den statliga utredningen "En nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism". Kör helst Pontiac eller Ford Mustang, gillar att träna hårt och leda mjukt. Får energi och styrka av min brokiga, färgstarka flock och av alla modiga människor som försökt och försöker göra världen litet bättre för oss andra.
Detta inlägg publicerades i Personligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s