Starkvin till nattvarden diskuteras i Svenska Kyrkan

Dagens Nyheter citerar idag TT som skriver att en kyrkoherdesamling kommer att ta upp frågan och att, enligt kontraktsprost Stieg Berggren, ”allt talar för att vi då kommer att ta beslut om att införa starkvin i samband med nattvardsgång”

Bland andra UNF:s ordförande Vidar Aronsson reagerar starkt på detta.  Han anklagar församlingarna för att utesluta bland andra unga och före detta missbrukare. Läs delar av UNF:s (Ungdomens Nykterhetsförbund) pressutspel nedan:

 

Det är för att hindra smittan av svininfluensan som församlingen i Karlskoga nu har beslutat att använda starkvin i nattvarden. Församlingarna i Piteå väntas fatta samma beslut.

-Det finns en massa människor som av olika anledningar inte vill eller kan dricka alkohol, säger Vidar Aronsson som är ordförande för UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund.

UNF hänvisar till de personer som av olika skäl inte kan eller vill dricka eller ens smaka alkohol. Det kan till exempel vara ett tidigare missbruk som kan triggas igång när man smakar alkohol.

-En kyrka där nästan alla är välkomna verkar vara nya mottot. Tydligen är minderåriga och före detta missbrukare inte välkomna i kyrkan, säger Vidar Aronsson. Vidar Aronsson tycker att förslagen är helt onödiga.

-Det finns väl en massa andra sätt att förhindra smitta, det här låter bara som en dålig ursäkt för att få pimpla vin, säger Vidar Aronsson.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Starkvin till nattvarden diskuteras i Svenska Kyrkan

  1. Ping: Händelserik alkoholpolitisk vecka « I rörelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s