Kan man krama en minister?

Trädkramning har jag ju hört talas om, men är nu sugen på att ägna sig åt ministerkramning. Föremålet för min aktion skulle i så fall bli Maria Larsson, vår Folkhälsominister. Hon är tydlig, modig och konsekvent. Och hon står upp för vår svenska politik som går ut på att så få som möjligt skall drabbas av alkoholens baksidor. Även när det blåser rejält.

I veckan, när EU:s expertkonferens om alkohol öppnade i Stockholm, annonserade Sveriges Bryggerier med helsidor i svensk dagspress. Rubriken löd ”Svensk alkoholpolitik är inte så effektiv som vi tror”. Annonsen kritiserades då omedelbart av Maria Larsson som intervjuades på plats av IOGT-NTO:s tidning Accent. Hon sade bland annat följande:

– Jag är inte förvånad över att se annonsen. Det har gjort likadant varje gång alkoholfrågan är aktuell på det här sättet. Det är trist att bryggarna inte kan hålla sig till fakta. De är helt oseriösa i sin argumentation, det de säger är inte sant.

Argumentationen i annonsen bygger på en rapport som europeiska bryggareföreningen beställt av Handelns Utredningsinstitut. Där hävdas bland annat att Sverige inte har en lägre alkoholkonsumtion än övriga Europa. Man undrar på vilken planet det institutet bedriver sin ”forskning”. Och låter det inte lite som ”Vitamininstitutet i Schweiz”, för oss som minns den dåliga reklamfilmen…

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kan man krama en minister?

 1. Linda skriver:

  Bästa Anna!
  Klart man kan krama en minister.
  Mvh Linda

 2. detsocialarummet skriver:

  Jag skulle krama Leif Pagrotsky om jag fick välja en politiker att krama. Han verkar mysig med skägget. Fast han är ju inte minister.

  Här är förresten Sveriges bryggeriers svar:
  http://sverigesbryggerier.se/2009/09/alkoholgranskningsmannen-en-bra-kvinna/

  Och deras pressmeddelande:
  http://sverigesbryggerier.se/2009/09/svensk-alkoholpolitik-ar-inte-sa-effektiv-som-vi-tror/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s