Bryssel och Örebro – en dag på världens bästa jobb

Vaknar lycklig i Bryssel efter gårdagens mingel på IOGT-NTO:s och NBV:s kontor i Bryssel. Vi har firat att vi varit på plats i tio år. Våra hjältar som jobbar där – Susanna, Jeannette, Johannes och en varierande styrka professionnella och ideella – gör ett så otroligt bra jobb med små resurser att många tror att vi har 50 personer på kontoret! Med hjälp av vanligt, hederligt folrörelsearbete har så mycket hänt på tio år. DÅ fanns alkoholen knappt med på EU:s agenda som en folkhälsofråga. NU har vi ett Alcohol and Health Forum. Vårt slagord ”Alcohol is no ordinary commodity” är allmänt vedertaget. EU har antagit en alkoholstrategi.

Man TALAR faktiskt om att nästan 200 000 EU-medborgare om året dör till följd av alkoholskador, att att mer än sju miljoner barn i EU lever i familjer med beroende.

Jag är väldigt stolt över vårt EU-arbete och mycket tacksam mot EU-parlamentariker som Anna Hedh som i alla lägen underlättar för civilsamhället att göra vår röst hörd. Dessutom är jag imponerad att att Sverige under sitt EU-ordförandeskap satt alkoholen så högt på agendan.

EU

Så bar det av från Bryssel för att träffa IOGT-NTO-föreningar  som äger hus i Örebrotrakten på kvällen. Fick bland annat se en otroligt häftig Tempelriddarlokal i Örebro och möta en massa människor som brinner för våra hus. Så fick jag sova i min egen säng innan det nu bär av till Paris. Men det är en HELT annan historia.

Som tur är kommer det ett höstlov snart när jag ska gosa med min familj en hel vecka i sträck. Hoppas de har samma planer…

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt, Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s