IOGT-NTO och lotteriverksamheten

TV4 Nyheterna har granskat IOGT-NTO:s lotteriverksamhet, Miljonlotteriet, och det ansvar IOGT-NTO har när det gäller spelansvar. Läs hela kommentaren från IOGT-NTO här.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till IOGT-NTO och lotteriverksamheten

 1. Åke Eriksson skriver:

  Såg inlägget i TV4… Där rök 2000 prenumerater på Miljonlotteriet!!!
  Personligen tycker jag dock att Miljonlotteriet är ett s.k. långt spel vilket bör innebära att det inte bidrar i någon stor utsträckning att öka spelberoendet. Låt oss dock inte, trots ekonomiska vinster, hålla på med onlinespel..
  Men lite ”Åke Green” effekt får vi nog räkna med när i detta fall gäller våra lotteriprenumeranter

  Åke

 2. Magnus Molin skriver:

  Om det var samma ”granskande” reportage som det jag såg i 22-nyheterna, blir det nog snarare 2 lottprenumeranter som ryker efter det inslaget.

  Man kan fråga sig om Axéns oinsatta kritik är en ”hämnd” för att IOGT-NTO uttalat sig mot hans m.fl. motion om gårdsförsäljning av alkoholdrycker. Det kan ju rimligen inte vara i egenskap av socialförsäkringsutskottets ordförande han uttalar sig, de har ju ingenting med lotterifrågorna att göra.

 3. Christine skriver:

  Synd att svaret inte kom i TV.. nu såg man bara en sida..

 4. Helena skriver:

  Håller med Magnus. Jämförelsen mellan UNFs (inte IOGT-NTO som man sade) ölköpskontroller och att minderåriga får köpa en skraplott haltar oerhört mycket. Det finns definitivt dilemman kring att vara ”beroende” av ett stort lotteri, men TV4s vinkel var både ointressant och dålig. Om reportern bemödats sig med att kolla på Miljonlotteriets hemsida hade han sett samarbetet med Stödlinjen. Och om han hade läst Accent hade han sett att det även finns en intern diskussion kring detta frågor. Men det var väl för svårt att göra lite research, enklare att följa Axéns beställningsjobb…

  Axén kan ju för övrigt gärna försöka driva fram en hårdare lag kring lotteriköp, det är ju det UNF vill ha till stånd kring folköl.

 5. Sören Persson skriver:

  Nu har alkoholindustrin lyckats på nytt! Det är inte särskilt förvånande att en moderat riksdagsledamot och TV4 är vapendragare.
  Det märkliga är att när en affär säljer Miljonlotter till minderåriga, så är det IOGT-NTO som ifrågasätts. De har också lyckats lura in folkhälsominister Maria Larsson på detta villospår.
  När en affär säljer öl till minderåriga, då är det affärens tillstånd att sälja öl som ifrågasätts. Då ifrågasätter inte TV4 eller andra om Spendrups eller Systembolaget ska få fortsätta att sälja öl.
  Hur skulle TV4 agera om minderåriga lyckades köpa Triss-lotter i samma affär? Skulle Svenska Spel då ifrågasättas?
  I stället säljer TV4 reklamplats för Triss-lotter, där man kan vinna 50 lakan i månaden.
  Vem talade om dubbelmoral?
  Miljonlotteriet själva säljer ju inte abonnemang till minderåriga.
  Om Axén nu är socialförsäkringsutskottets ordförande kan man fråga sig vilket syfte han har med att påtala IOGT-NTOs dubbelmoral. Tycker han att IOGT-NTO behövs? Vill han då ge IOGT-NTO resurser på annat sätt, t ex genom rejäla statsbidrag? Han påtalar att 1 miljard kronor på 10 år är oerhört mycket pengar. I förhållande till att alkoholen kostar det svenska samhället minst 100 miljarder kr varje år, så undrar jag vad han menar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s