Kan IOGT-NTO:s ordförande gilla Spritpartiet?

Nybildade Spritpartiet ställer upp i riksdagsvalet som ett enfrågeparti som vill halvera alkoholkonsumtionen i Sverige. Grundare av partiet är bland andra Benny Haag, skådespelare, Pär Carlsson, polis, Patrik Pelosio och Calle Strömfelt.   

Jag respekterar självklart invändningen att bildandet av nya småpartier underminerar det partipolitiska systemet. Men å andra sidan tycker jag att spritpartiets plan är bra: Att få de etablerade partierna att bekänna färg i alkoholfrågan: Att kliva fram och säga att det inte behövs något Spritparti eftersom de (alla nuvarande riksdagspartier!) tar alkoholfrågan på allvar och tänker driva en restriktiv alkoholpolitik i valrörelsen.

Det behövs många fler röster än IOGT-NTO:s när det gäller alkoholdebatten i Sverige, och jag håller tummarna för mina goda vänner Benny och Pär: Även om jag inte alltid håller MED dem så håller jag alltid PÅ dem.

Spritpartiets hemsida skall snart vara uppe men du kan redan kontakta grabbarna på:
benny.haag@spritpartiet.se
patrik.pelosio@spritpartiet.se

… och vad VILL spritpartiet då? Jag klipper deras vision från Facebook:

Visionen är ett samhälle där varje medborgare som nyttjar alkohol är beredd att halvera sin alkoholkonsumtion. Spritpartiet har inte som mål att förbjuda alkoholen utan fokuserar på att få till en medvetenhet hos medborgarna. Vi vill uppnå en nyanserad och levande debatt gällande alkoholens skadeverkningar på människan och då inte bara i form av fysiska skador utan även den mentala ohälsa alkoholkonsumtionen medför. Alkoholfrågan skall prioriteras på den politiska agendan. Vi vill uppmuntra till ett personligt engagemang och ett ansvarsfullt förhållningssätt till fördel för de människor som drabbas av alkoholens negativa effekter. Vi vill få vuxna att förstå att de genom sitt sociala drickande påverkar ungdomars alkoholvanor. Vi vill att det skall vara självklart att vuxna tar hänsyn till barnens rätt till alkoholfria högtider.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kan IOGT-NTO:s ordförande gilla Spritpartiet?

  1. job skriver:

    Du skämtade alltså inte när det ryktades om detta förut…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s