Folkpartiet missade chansen att visa mod och engagemang

På Folkpartiets landsmöte i Växjö i helgen debatterades frågan om Gårdsförsäljning livligt. 

Men med röstsiffrorna 93 – 72 antogs beredningsutskottets förslag :

För Folkpartiet är en restriktiv alkoholpolitik mycket angelägen. En bärande del av en sådan politik är Systembolagets försäljningsmonopol. Samtidigt finns det skäl att stödja lokala entreprenörer. Landsmötet beslutade därför att gå på beredningsutskottets förslag om att avvakta den rättsliga prövningen av den finska gårdsförsäljningen. Om det visar sig att det är förenligt med ett bibehållande av Systembolagets nuvarande försäljningsmonopol kan Folkpartiet öppna för gårdsförsäljning av vin i Sverige.

Jaha? Visst, då får vi hoppas att det blir stopp för gårdsförsäljning i Finland, alltså. Det är för BEDRÖVLIGT att Folkpartiet, som av tradition kämpat för en klok och restriktiv alkoholpolitik i solidaritet med alla dem som drabbas, nu viker ned sig så totalt för en unken populistisk linje.

Varför inte bara säga NEJ TILL GÅRDFÖRSÄLJNING utan en massa OM och MEN?

Besvikna på sitt eget parti var våra vapendragare i frågan, bland andra Gabriel Romanus och Bengt Westerberg. Sorgligt att Folkpartiets medlemmar inte lyssnar på dem, som är insatta i frågan och vet vad som står på spel.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Folkpartiet missade chansen att visa mod och engagemang

  1. Siv Bard skriver:

    Det är en ren skandal att politiker inte kan lyssna på dem som går före. Jag tänker närmast på FHI som gick ut med att skulle det bli gårdsförsäljning så är det tack och godnatt för Systembolaget. Det var samma tongångar som vi hörde när jag var nere i Bryssel. Varför ahr politiker så svårt att stå upp för de som far illa. Jag ser en bild framför mig med en massa minderåriga som kan köpa ut när som helst på dygnet. Det är pengarna som styr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s