Delade meningar om provocerande ordvits

 

Aftonbladet skrev häromdagen om hur vanligt det är att ge bort alkohol till sina anställda, vilket jag kommenterade som korkat. De publicerade artikeln, som du kan läsa på följande sätt eller nedan: http://www.aftonbladet.se/julshopping/article6174175.ab …under rubriken:

Var fjärde chef ger bort alkoholhaltiga drycker till sina anställda i gåva

Nykterhetsrörelsen förväntades rasa och jag svarade – inte helt otippat, kanske – att jag tyckte det var korkat (tyckte dessutom att jag var litet fyndig)… Artikeln har väckt många upprörda känslor, både för och emot. Så här stod det, i alla fall:

Var fjärde chef ger bort alkoholhaltiga drycker till sina anställda, uppger organisationen IQ. Något som Anna Carlstedt, förbundsordförande för IOGT, ställer sig mycket kritisk till.

– Det är korkat, säger hon till Aftonbladet.

Att som chef ge bort en god flaska vin till sina anställda kan tolkas som en god gest. Men enligt Anna Carlstedt på IOGT är det onödigt – och riskfyllt.

– Tio procent av den vuxna befolkningen dricker för mycket. Jag tycker det därför är väldigt onödigt att ge bort alkohol i present. Man kan aldrig veta vilka som har svårt att kontrollera sitt drickande, säger hon.

”Vanliga inom offentliga sektorn”

Enligt IQ-initiativet, ett dotterbolag till Systembolaget, har var fjärde chef gett bort alkohol till sina anställda någon gång under året. Organisationens undersökning visar även att alkoholhaltiga julklappar är vanliga inom den offentliga sektorn. Var tionde offentliganställd chef uppges nämligen ha fått sprit, vin eller öl som present under julen.

”Korkat”

Uppgifter som Anna Carlstedt tycker är upprörande.

– Det här är bara ett tecken på hur det ser ut i samhället i övrigt. Det är korkat att ge att ge bort alkohol som present, säger hon.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s