Anna tycker om proppen för civilsamhället

Klippt från Regeringens hemsida, där du också kan läsa mer:
http://www.regeringen.se/sb/d/11258/a/136901

Onsdagen den 9 december presenterade regeringen propositionen ”En politik för det civila samhället” vid Ersta Sköndal högskola. Med propositionen vill regeringen främja det civila samhällets självständighet och oberoende.

 I Sverige utför 48 procent av befolkningen frivilliga insatser, det är ett av de högsta talen i världen. Sett ur ett historiskt perspektiv har stora delar av den svenska demokratin drivits fram av medlemmar som arbetat ideellt och utan ersättning i det civila samhällets organisationer.

Merparten av de närvarande vid lanseringen var företrädare för de ideella organisationerna. De var positiva till innehållet i propositionen. Särskilt nöjda är de med den öppna arbetsprocessen. Det är första gången i Sverige som den idéburna sektorn har fått möjlighet att ge synpunkter på ett utkast i processen av ett propositionsarbete.

Anna Carlstedt och Frank Åkerman Anna Carlstedt och Frank Åkerman.

Anna Carlstedt, ordförande för Forum för Frivilligt Socialt Arbete; en intresseorganisation för det frivilliga sociala arbetet, är av samma uppfattning. Hon betonar också vikten av att det nu finns en politik för det civila samhället.

– Jag tror att överenskommelsen inom det sociala området betyder jättemycket. Det är viktigt att de idéburna organisationerna, regeringen och SKL är jämbördiga parter i ett samarbete. Jag ser propositionen som ett led i det. Vi tycker det är väldigt lovvärt att ta initiativet att ta ett samlat grepp och skapa en politik för det civila samhället, säger Anna Carlstedt.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s