Mer än hälften tänker fira jul med barn och alkohol

Följande pressmeddelande gick ut i morse:

Tre av fem vuxna tänker dricka alkohol på julafton i år trots att de firar högtiden med barn. Var tredje vuxen som firar jul med barn planerar att dricka mer än tre glas. Det visar en undersökning som Yougov gjort på uppdrag av IOGT-NTO-rörelsens projekt Vit Jul.

 I år planerar var tredje vuxen som ska fira jul med barn att dricka mer än tre standardglas alkohol på julafton, det visar en Omnibusundersökning gjord av Yougov.

Det slår hål på argumentet att man bara vill ta sig en snaps eller öl till maten.

Undersökningen visar att tre av fem av de vuxna som ska fira jul med barn planerar att dricka alkohol på julafton. En av tre planerar att dricka tre standardglas eller mer. Dryga sex procent uppger att de kommer att dricka mer än fem standardglas alkohol, det vill säga en bra bit över gränsen för berusningsdrickande.

IOGT-NTO-rörelsen, som med kampanjen Vit Jul vill få vuxna att fira en alkoholfri jul för barnens skull, är inte förvånade över siffrorna.

Vi vet att det dricks mycket alkohol på jul och tyvärr är det många barn som råkar illa ut. Den här undersökningen visar också tydligt att närvaron av barn inte tycks vara något som påverkar hur mycket man planerar att dricka.

För mer information, se Vit Jul:s hemsida

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s