Schyst resande

IOGT-NTO-rörelsens Internationella Institut gör många bra saker. Det drivs i form av en stiftelse som IOGT-NTO-rörelsen äger tillsammans och huvudfrågan är alkohol som utvecklingshinder.

Institutet, som för övrigt har en attans snygg hemsida, ingår också i många intressanta samarbeten, varav ett är nätverket Schyst Resande. Det lyfter de sociala och ekonomiska baksidorna av resandet i världen. Sex organisationer står bakom kampanjen och alla arbetar med mänskliga rättigheter utifrån olika perspektiv, som har det gemensamt att de påverkas av turism och resande. IOGT-NTO-rörelsens Internationella Institut har varit med sedan starten 2008.

Mellan den 25-28 mars kommer Schyst resande delta på TUR-mässan i Göteborg för tredje året i rad. I montern kommer medlemmarna i nätverket att prata med besökare, bjuda på vatten och erbjuda olika tävlingar under mässans fyra dagar.

Strax innan mässan kommer nätverket släppa en rapport på temat Alkohol och turism. Rapportens grundläggande problemställning kommer vara ifall och på vilket sätt den inhemska alkoholkonsumtionen i Syd påverkas av turimen samt vilka förljder detta i så fall får. Rapporten kommer finnas tillgänglig i montern. Sifo har på uppdrag av försäkringsbolaget Europeiska just avslutat en undersökning av svenskarnas dryckesvanor på resan, den kan du läsa om här.

Nytt för i år är att nätverket står värd för en temadag för reseföretag och andra professionella den 26 mars. Ämnen som kommer behandlas där är olika delar av begreppet hållbar turism och vilket ansvar och vilka möjligheter som finns hos de professionella aktörerna.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s