DN Kulturs nedskärningar förödande

Det måste vara nedskärningarna på DN Kultur som gjorde att de var tvungna att skicka ett gubbe (i kofta som vaknat på fel sida) för att rescensera Green Day i Göteborg. Han begrep inte mycket. Till exempel missade han att den rosa kaninen i början utgjorde ett briljant alkoholpolitiskt statement. Se’n påstår han att Green Day inte är ett punkband heller. Nähä. Han kan således inte ha lyssnat till enda av deras texter. Han verkar tro att punkband måste stänga publiken ute och helst kräkas på den också. Men alla riktigt bra punkband som jag gillar (Clash, The Ramones, KSMB, Ebba Grön) har också de snickrat ihop värsta trallvänliga hitsen (sic!) och tokälskat sin publik. Dessutom har det ju alltid varit ok att de amerikanska punkbanden är mycket snällare än de brittiska :-)

Gubben i kofta har i och för sig en del sjukdomsinsikt eftersom han skriver att ingen (minst 25 000) i publiken skulle hålla med honom om nå’t av det han skriver. Stackarn.

Själv struntar jag i om Green Day är punk eller inte. Jag vet bara att det var en magisk kväll i lördags som jag delade med min punk-son och de andra som var där. Green Day ger hopp om att det också i USA finns många som inte ställer upp på ”the Red Neck Agenda”. Att de sedan framför sitt budskap på ett sätt att lyckoruset varar minst en vecka gör inte saken sämre.

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till DN Kulturs nedskärningar förödande

 1. Virre skriver:

  Den s.k amerikansk punken har ofta utstängts från den europiska scenen mestadels för sin genom kommersialisering. Och Green Day är sannerlingen inte i närheten av de bästa exemplen på amerikansk punk, speciellt inte med ett nykter budskap.

  Drogfri amerikansk punk låter som

  eller för de lite mer moderna och kanske lite för metal inspirerad: http://www.youtube.com/watch?v=mDbsdD6SdJw

  (”There’s far too much to experience and accomplish to waste a precious
  second drunk or hazed”)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s