IOGT-NTO beklagar sprutbytesbeslutet

Igår beslutade landstingsfullmäktige i Stockholms län att införa ett försök med sprutbyte. Jag och ett gäng företrädare för andra organisationer skrev en debattartikel på SVD:s Brännpunkt där vi slår fast tre huvudargument mot sprutbyte.

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till IOGT-NTO beklagar sprutbytesbeslutet

  1. Claes Hellers skriver:

    Det är äntligen dags för ett sprutbyte i Stockholm och det är inte en dag för tidigt.Att läsa era LÖGNER om sprutbyte var bara pinsamt hur kan ni ljuga så jävla otroligt,så billigt alla vet att både WHO Socialstyrelsen och Folkhälsoinstitutet ställer sig possetiva till ett sprutbyte.Men ni ni vill att människor skall bli sjuka och till och med dö,det är så vidrig inställning ni har.

    • Anna Carlstedt skriver:

      Sprutbyte har funnits i 25 år. Under denna tid har inte forskningen visat att sprutbyte har den hiv-preventiva effekt som är själva grundtanken med metoden. Är det då inte dags att våga tänka tanken att sprutbyte inte är något att satsa på? Varför ska sjukvården ägna sig åt meningslösheter? Erfarenheterna från Stockholm säger oss att det går mycket bra att få ner hiv-spridningen bland sprutnarkomanerna utan att dela ut sprutor, trots att en epidemi hade hunnit etableras i staden. Om det gick på 90-talet går det att göra igen. Av någon obegriplig anledning har utdelandet av injektionsverktyg till narkomaner kommit att bli en symbolfråga för politiker som vill framstå som humanister. Det finns bättre sätt att ge människor chansen till ett bättre liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s