Här kommer mitt hetaste Almedalstips

Almedalen hela veckan. Som julafton tycker jag. ”Var ska sleven vara om inte i grytan” grumsar Pappa i telefon. Men låter lite stolt ändå och lovar att se till att hjortronen mognar tills vi kommer.

1 400 programpunkter finns det att välja på i Almedalen i år. Inte bara partipolitik utan mera som ett gigantiskt mingel/seminarium/event för hela det idéburna organisationssverige. Jädrans, va’ kul! Men vad ska man välja? Förutom IOGT-NTO:s alkoholfria mingel på kvällarna, med Almedalens godaste mat och bra spanläge? Och förutom måndagens fullmatade dag i Odd Fellowshuset, en suverän mötesplats för det idéburna?

Jo, du bör välja att gå på teater! Närmare bestämt på tisdag kväll på Donners plats. Inte missa!

För då uppträder Jonas Kruse som en nervös föredragshållare utklädd till Sokrates. Detta i monologen Det omätbara som hade urpremiär på Park­teatern i fredags kväll. Jag var där och det var blodigt allvar med glimten i ögat. En klump i magen och skrattårar på samma gång. Jonas/Sokrates/Vår empatiska förmåga pratar om det där vi inte kan mäta – till skillnad från allt det vi hela tiden mäter. Resultatet är politisk – och väldigt kul – teater om kulturens roll och om mänsklig gemenskap.

Läs gärna SvD:s recension här. (Fotot nedan är taget av SvD:s Simon Paulin).

Klockan åtta på tisdag kväll, på Donners plats, arrangerar Teaterförbundet och Koalition för kulturdebatt en manifestation. Direkt därefter kommer Jacob Hirdwalls nya pjäs “Det omätbara” spelas med Jonas Kruse i huvudrollen.

Be there!

 

Samma kväll, på samma plats, kan du hyra en nykterist som tar med dig ut i vimlet och visar hur man festar i Almedalen utan alkohol.

Vilken helkväll :-)

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s