70% av landets kommuner struntar i barnen under jullovet

Nästa vecka går landets barn på jullov. 385 000 av dem hade kanske hellre stannat i skolan. De glömda barnen är extra utsatta när samhället tar julledigt. Trots det uppger bara 30 procent av landets kommuner att de ordnar alternativ för barn och unga under jullovet.

En enkätundersökning i landets samtliga kommuner, genomförd av IOGT-NTO-rörelsens kampanj Vit Jul, visar att många kommuner helt saknar barn- och ungdomsverksamhet under jullovet. Det betyder att många barn i utsatta miljöer inte har någonstans att ta vägen när de behöver det som mest.

kommuner, visar att 43 % av dessa inte tänker anordna aktiviteter under jullovet. Nära hälften av dessa anger som skäl att de saknar resurser.

 – Att så många av landets kommuner inte avsätter resurser för barnens behov är tragiskt. Det tyder på en stor okunskap om barns och ungas villkor. Alla barn har rätt till fina julminnen, oavsett om man upplever det med familjen eller andra.

Genom vår kampanj Vit Jul anordnar IOGT-NTO-rörelsen över 200 aktiviteter under jullovet dit alla barn och unga är välkomna. Listor på aktiviteterna finns länsvis på www.vitjul.se.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s