Tre vise män – tillika ambassadörer

När jag läser lite här och där i julens tidningar hittar jag en insändare från tre vise män – tillika ambassadörer för IOGT-NTO-rörelsens Vit Jul-kampanj – i form av Stefan Holm, höjdhoppare, Henry Bronett, författare, Marcus Birro, författare. De skriver bland annat:

Det spelar väl ingen roll om jag tar några glas, är det många som tycker. Men barn ser skillnad på nyktra och berusade vuxna. Många barn lär sig tidigt att det inte är tillåtet att ifrågasätta vuxnas alkoholkonsumtion. Alltså kan ditt barn mycket väl må dåligt under julen utan att du märker av det.

Är det så viktigt att dricka under julen? Vi tycker inte det och tänker fira jul utan alkohol, för barnens skull. Gör det du med, ge dina barn en vit jul.

Läs hela artikeln i diverse tidningar, t ex Värmlands Folkblad.

Om Anna Carlstedt

Ubildningsledare på Stockholms universitet. Disputerade 2005 på fransk renässanslitteratur, som jag fortfarande gärna drömmer mig tillbaka till på min fritid: Då fortsätter jag forska lite, och skriva mycket. Hittills har det blivit fem böcker på Gidlunds förlag, om poeter, profeter, power-prinsessor och julmust... Har i mitt yrkesliv haft två spår: Det akademiska som forskare, lärare och ledare. Och det idéburna, där jag haft olika förtroendeuppdrag. Varit ordförande bl a för Svenska Röda Korset, Forum för idéburna organisationer med social inriktning och för IOGT-NTO. Ledde den statliga utredningen "En nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism". Kör helst Pontiac eller Ford Mustang, gillar att träna hårt och leda mjukt. Får energi och styrka av min brokiga, färgstarka flock och av alla modiga människor som försökt och försöker göra världen litet bättre för oss andra.
Detta inlägg publicerades i Personligt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tre vise män – tillika ambassadörer

  1. Joi skriver:

    ”Några glas” Några glas med vad? öl,vin,sprit,likör,champagne?????? Inte fan blir man berusad på några glas öl! Då är man en riktig jävla kärring! Och dricker man vin så ÄR man antingen kärring eller bög (08) så då blir man väl full bara man ser flaskan! haha. Men till nyår blir det ingen fulldricka;) Då ska jag skjuta fyrverkerier och då får man tyvärr hålla sig nykter:) hahahaha. PS! Jag gillar inte Marcus Birro och Henry bronett.

Lämna en kommentar