Ordet ”skit” är på sin plats

 
 
Bara en av tre skolor har idag en plan för hur de ska identifiera barn som växer upp i familjer med missbruksproblem. Detta trots att en sådan plan, enligt en rapport som CAN och STAD presenterar idag, ökar chansen att barnen får hjälp.
 
 ALLA skolor borde ha en plan för hur man identifierar och hjälper barn som bor i hem med missbruksproblem. Skolorna måste ta ansvar för barn i missbruksmiljöer. Det är skit att det ser ut som det gör idag.Att växa upp med missbrukande vuxna får enorma konsekvenser för ett barn. Man vet inte var mamma eller pappa är, om det finns någon mat hemma eller om det ska vara fest hemma i natt igen. Det är otroligt viktigt att andra vuxna ser och hjälper till. Vi vet att skolan kan göra skillnad.
Men få barn identifieras. Trots att vart femte barn lever i risk- eller missbruksmiljö svarar bara tre av fyra skolor att de någon gång identifierat ett sådant barn.

Vi som är föräldrar måste kräva det här av våra barns skolor. Lärarna är ofta de vuxna som kommer närmast de här barnen. För att de ska få hjälp krävs det att någon vuxen ser dem.

Läs rapporten här: http://www.stad.org/templates/Page.aspx?id=241&epslanguage=SV

Läs CAN:s pressmeddelande här: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/can/pressrelease/view/barn-som-vaexer-upp-i-familjer-med-missbruk-laerare-med-raett-utbildning-hittar-fler-barn-577918

Nästa vecka är det uppmärksamhetsveckan för barn som lever i missbruksmiljö. Läs mer på vartfemtebarn.se.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ordet ”skit” är på sin plats

  1. RR skriver:

    Det tråkigaste, är jag rädd, är att på sin höjd en skola av tre har en plan (inom vilket område du än väljer) över huvud taget…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s