Nu anmäler vi alkoholreklamen

Alkoholreklam i tv är olagligt, det får unga att börja dricka tidigare och börja dricka mer och dessutom är sju av tio svenskar emot det. Idag skriver jag om alkoholreklam på SVD:s debattsida. Vi skickar in en anmälan till Konsumentombudsmannen och granskningsnämnden för radio och tv. Det är dags att göra nåt nu!

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Nu anmäler vi alkoholreklamen

 1. Bosse skriver:

  Ni lär bli besvikna. Så här står det på Granskningsnämndens hemsida: ”TV3, TV6, TV8 och TV10 sänds av Viasat Broadcasting UK Ltd som är etablerat i Storbritannien. Deras sändningar kan därför inte prövas av granskningsnämnden. Detsamma gäller Kanal 5 och Kanal 9 som sänds av det brittiska bolaget SBS Broadcasting Networks Ltd.”

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej Bosse! Nej, besvikna lär vi inte bli – det är vi litet för luttrade för :-)
   Däremot är vi jätteglada över den enorma uppmärksamhet som våra kontakter med KO har väckt, och all support vi får för våra frågor. Glada är vi också för att 7 av 10 svenskar är helt emot alkoholreklam i TV.

 2. faidros skriver:

  Heh. Har du gått in på debattartikeln, utan adblock? Det är alkoholreklam där, mest hela tiden. Klicka på mitt namn för skärmdump..

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej! Jo, jag har sett det! Det blir litet tragikomiskt, men ger också en ganska bra bild av hur stor plats alkoholreklamen får ta! Och web-redigerarna på SvD hade säkert jättekul…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s