Indignez-vous! snart på svenska

Det ryktas att det blir fransklärarföreningen som tillsammans med svenska PEN-klubben ser till att Indignez-vous! (ungefär ”Bli upprörd!” på svenska), kampskriften skriven av nu 94-årige Stéphane Hessel, översätts till svenska. I samband med detta kommer också Hessel till Sverige i augusti. I det lilla häftet, som sålt i en miljon ex bara i Frankrike, manar Hessel till kamp emot likgiltigheten, som han menar utgör det största hotet mot mänskligheten. Hessel överlevde koncentrationslägren, ledde den franska motståndsrörelsen, var med i gruppen som skrev deklarationen om de mänskliga rättigheterna och kämpar nu bl a för en humanare flyktingpolitik i Frankrike. I väntan på översättningen kan man gå och se en föreställning om honom som spelas på Teater Reflex i Kärrtorp den 14 april kl. 19.00, med Axelle Axell och Lasse Zackrisson.

Föreställningen bygger på Stephane Hessels uppmärksammade skrift, med texter av Lars Forssell och Rimbaud samt sånger som sjöngs av Edit Piaf.

Axelle Axell är skådespelerska och har arbetat många år på Stockholms Stadsteater. Lasse Zackrisson är frilansande musiker och journalist.
Biljetter 100 kr.  Boka på biljetter@teaterreflex.se.

Annonser
Det här inlägget postades i Franska favoriter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Indignez-vous! snart på svenska

 1. johan skriver:

  Hej, vet du hur det gick med översättningen av Indignez-vous!?

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej Johan! Ja! Översättare blev Ulla Bruncrona, på Louise Lindfors Förlag. Den har kommit ut och finns bland annat på Ad Libris.
   Svensk titel blev Säg ifrån!
   / Hälsningar Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s