Svenska folket vill stoppa alkoholreklamen i TV

Vi har anat det länge, men nu är det bekräftat. Nästan ingen vill ha alkoholreklam i tv. Enligt en Sifo-undersökning som IOGT-NTO gjort tycker en överväldigande majoritet av svenska folket, 78 procent, att TV 3, Kanal 5, TV 6, TV 8 och Kanal 9 gör fel som sänder alkoholreklam trots att det är förbjudet i Sverige. Det skriver vi i en debattartikel på SvD:s Brännpunkt idag.

 Läs hela debattartikeln här.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Svenska folket vill stoppa alkoholreklamen i TV

 1. Jerker Nilsson skriver:

  En mycket bra debattartikel!

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej! Stort tack. Oavsett var frågan nu tar vägen så är det bra att det blir en bred diskussion. Se’n tar vi alkoholindustrins sponsring av idrotten :-)

 2. Bengt Svensson skriver:

  Hur kommer det sig att man i Sveriges Radio, (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=950&artikel=4430758), i återkommande program, får göra öppen reklam för systembolaget? Det är möjligt att Systembolaget inte betalar direkt till Sveriges Radio föe reklaminslagen, men det är hösgt märkligt att dett får pågå utan att någon person reagerar. I valiga fall får man knappt säga namnet på tt företag i SR, eftersom det skulle uppfattas som reklam. Men Systembolaget har mer eller mindre ett eget program där man marnadsför sina produkter, i etern och på hemsidan.

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej Bengt! Ja, det är en mycket bra fråga! Dessväre beror det förmodligen på det vi brukar kalla alkoholnormen: Att alkohol ”måste” finnas med i alla sammanhang. Det vi kan göra är att se till att vi är många som högljutt talar om för Sveriges Radio och andra att vi inte vill ha det så här! Hälsningar Anna

 3. Jerker Nilsson skriver:

  Diskussionen om den känns svår att vinna trots att det är märkligt om hur idrottsarenorna förändrat sig till det sämre under något årtionden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s