Jag kräver: sommarlov åt alla!

Sommarlovet är inte alltid ett två månader långt skimmer med bad, glass och glada föräldrar. För barn som lever i familjer beroende kan sommarlovet betyda två månader med ont i magen och en stressnivå i blodet som är lika hög som elitsoldaters i krig.

Bra kollon och bra läger är världens bästa grej för alla barn. Och extra bra för alla barn som har det tufft hemma: Man får bara vara barn under ett par veckor, träffa bra vuxna ledare och kanske, kanske våga prata med någon vuxen om hur det är. Och då få till svar att man är värd något bättre. Och att mamma/pappa behöver hjälp. Och att det inte är man själv som skall fixa det.

IOGT-NTO kan inte fixa ett bra sommarlov åt alla. Men åt några. Och det finns en massa andra bra organisationer som också gör det. Kommunerna rustar ner. Vi rustar upp. Ingen kan göra allt. Men alla kan göra något.

Sommarlov åt alla är hemsidan för alla barn och ungdomar som längtar efter sommaren och som vill ha många härliga sommarminnen.

Även i år har vi sammanställt en lista på sommarläger och andra drogfria aktiviteter som erbjuds barn och ungdomar. Vi vill att alla ska få en möjlighet att få den där känslan i magen att det är sommarlov med myggor, sol och bad, sena kvällar och nya vänner.

Sommarlov åt alla driver vi tillsammans med övriga förbund inom IOGT-NTO-rörelsen: UNF, Junis och Nykterhetsrörelsens Scoutförbund. Du hittar Sommarlov år alla! här.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s