Åreskutan eller kongresshall, det är frågan.

IOGT-NTO-rörelsens kongresser i Åre är avslutade och det blev en härlig vecka. Men lite avundsjuk blev jag allt på maken och sonen som ägnade veckan år äventyr i Åre. Såhär skrev IOGT-NTO:s tidning Accent om en vandring på Åreskutan:

Turen går mot Nalleklippan.

Richard Carlstedt, som är yngst i gruppen pinnar på med en väldig fart medan han förklarar att myskoxar har en hjärna lika liten som en golfboll.

– Det finns myskoxar som ger sig på pistmaskiner. De har ett så här tjockt pannben, säger han och håller upp händerna med cirka 15 centimeters mellanrum.

Vandringen går upp och ner för slingriga stigar, landskapet är grönt, backigt och frodigt. Då och då stannar gruppen till för att beundra utsikten. Ibland skymtas en lämmel som snabbt kilar in i skogen när någon kommer för nära.

– Det här är Nalleklippan, vi är nu 600 meter över havet, säger Philip Harlaut när alla kommit fram och slagit sig ner på trästockarna.

Nalleklippan är en populär utsiktsplats som det är lätt att ta sig till berättar han. Det är också en plats som är relativt orörd – vilket betyder att Skistar, företaget som driver liftarna i Åre, inte har kört dit en massa bänkar som turisterna kan sitta på.

– Det sades för en väldig massa år sedan att det bodde en björn här i Trollskogen men jag vet inte om det stämmer.

– Kan vi gå nu? Frågar Richard Carlstedt som tycker att sällskapet vilat tillräckligt länge.

Vandringen vänder neråt igen.

Under hela kongressen går det att delta i Åreguidernas olika äventyr. Förutom att vandra på skutan, med en höjd på 1420 meter över havet, kan man bland annat åka forsränning, besöka vattenfallet i Tännforsen eller åka på sameläger. Populäraste aktiviteterna bland kongressdeltagarna hittills är forsränning, kajakpaddling och zipline, en linbana.

– Det är jättekul att ta hand om så här stora grupper och det betyder mycket för oss på Åreguiderna, säger Philip Harlaut.

Läs mer på Accent på nätet här.

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s