NHL-hockey, party och politik

Jag och Åsa Hagman, IOGT-NTO:s förbundskassör, fick uppleva en magisk kväll i Globen på lördagskvällen. New York Rangers mötte Anaheim i en av de NHL-matcher som förlagts till Europa. Henrik Lundqvist var två steg i från oss, och vi höll andan när han gjorde helt omöjliga räddningar gång på gång. Det var som att läsa Tranströmer, fast i sportens värld. Anaheims Bobby Ryan var inte så illa han heller, och såg till att hans lag efter förlängning och straffar avgick med segern 2-1 efter att också han gjort det omöjliga: satt en puck mellan Lunkans fötter.

Att vi gick på NHL-premiär beror på att IOGT-NTO hade lottat ut en stockholmhelg med hockey, middag och övernattning bland alla våra medlemmar som rekryterat nya. Vi träffade bland andra R, som är mycket aktiv i IOGT-NTO Östersund, Kamratföreningen Räddningsplankan. Han har sett livets baksidor på alltför nära håll, men blev medlem förra året hos oss och har i skrivande stund värvat ungefär 50 medlemmar.

Vi fick en härlig kväll tillsammans, med god mat, fina samtal och hockey i världsklass. Jag blev påmind om att för många är vår organisation på liv och död. Och att IOGT-NTO ibland är precis det vi skall vara: Både party och politik.

PS Sen var det några hundra människor som kom förbi där vi stod på Stockholms central i veckan också, och ville bli medlemmar. Och det är bara ett exempel ur högen på att det är trendigt med engagemang. Och att vara nykter.

PS 2 Ryan Getzalf knep mitt hjärta i matchen också: vem gör genomskärare i boxplay som han, jag bara undrar?

 

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s