Drottning Silvia tycker det är helt ok att bjuda tonåringar på alkohol.

Det framgår i en artikel i Svenska Dagbladet idag. Vad tycker du? Kommentera gärna på SvD:s websida.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Drottning Silvia tycker det är helt ok att bjuda tonåringar på alkohol.

 1. Thomas Bengtsson skriver:

  Självklart skall man kunna bjuda sina tonåriga barn på ett glas champagne vid festiga tillfällen. Examen, nyårsafton od. Att grunda goda vanor, både vad det gäller goda viner, god musik, rätt umgänge, god litteratur etc. måste väl vara varje ansvarsfull förälders skyldighet.

  Thomas Bengtsson (medlem i IOGT-NTO)

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej Thomas! Tack för kloka tankar! Med tanke på hur otroligt viktig alkoholen är i vår kultur, så tror jag kanske att det svåra inte är att lära barnen umgås med alkohol – utan att visa hur man kan göra för att alkohol skall ta litet mindre plats ibland: Hur man kan koppla av, sätta guldkant på tillvaron, umgås – utan alkohol. Det kan vara svårt i en kultur där alkohol ”måste” finnas med i alla fastliga sammanhang. Vad är det värsta som skulle kunna hända om man hade alkoholfri skumpa i glaset på nyårsafton?

   • Anna Carlstedt skriver:

    ”festliga” menar jag förstås – även om ”fastliga” var en rolig felskrivning :-)

  • Vad är du för troll? Varför är du medlem i IOGT-NTO om du tycker det är OK att bjuda minderåriga på gift?

 2. M.O skriver:

  Vårt land är infekterat utav korrekthet och moral, och du visar ju på ett typiskt exempel på det. Sen att du samtidigt i din agenda kan smutskasta drottningen är ju exemplarisk bedrift, heja dig och din korrekta samhällsyn.

  (Övertygad om att din blogg enbart samarbetar med likasinnade.)

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej! Tack för klok och balanserad kommentar. I vilken del av min text tycker du att jag smutskastar drottningen?

   • M.O skriver:

    Det är väl ingen direkt nyhet att kungafamiljen stått i rampljuset av smutskastning och förtal, för det är precis det man kan kalla mycket utav det som dom fått utstå när det inte framkommit några som helst bevis för mycket som påståtts. Och i det här avseendet vill jag påstå att Drottningen gör sitt jobb i att skola barnen tidigt att dricka alkohol, dom tillhör som sagt ”adeln” som i många evenemang och framträdanden ska kunna tåla ett par glas vin utan för den delen göra bort sig. Så i det här avseendet är du helt ute och cyklar, kungafamiljen är fel val att skapa opinion om alkohol-förnuft. Vidare vill jag påstå att vuxna har väldigt liten om nästan ingen kontroll alls över ungdommar, även om många vill tro det så ligger det i naturens lag att ungdommar och grupptryck går hand i hand och oftast i moralens förtryck så görs därmed rakt tvärtom, det förbjudna blir således mycket intressantare än det pappa och mamma varnar för. Jag tycker drottningen ska ha en eloge för det intiativtagande hon gjort och lära ungdommarna istället för att förbjuda. Sist men inte minst, det är fullt lagligt.

   • M.O skriver:

    Vill samtidigt tacka för ordet, vi har ju alla rätt till en egen åsikt. Ha en bra dag :)

 3. Bo skriver:

  Finns IOGT-NTO ?? Har ni statligt bidrag?. Vi har vidöppna gränser för införsel av knark, människor och alkohol. Och du gnäller på Silvia…. Jag tar mig för pannan. Vill du ha mindre inflöde av alkohol skall du propagera för ett utträde ur EU. Vi är EU harmoniserade och det kommer bli värre/ bättre beroende på vilken sida i debatten man står.

  /BO

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej Bo! Tack för fina synpunkter och bra frågor! Ja, visst finns IOGT-NTO! Läs gärna mer om oss på iogt.se
   Vi har ca 30 000 medlemmar, varav väldigt många med egna erfarenheter av alkoholens baksidor. Ett litet statligt bidrag har vi, men mer än 90% av våra pengar tjänar vi själva. Den fråga som artikeln om Drottningen väckte är verkligen marginell, där håller jag med dig! Men eftersom SvD gärna ville ha en kommentar så fick de det. Och den var ju också ganska balanserad, eller hur? Som du säkert har sett lägger vi vårt mesta krut på att göra bra verksamhet (kamratstöd, behandlingshem, folkhögskolor, kurser, bra föreningsverksamhet osv) och att värna den svenska alkoholpolitik som kan tyckas tråkig men som vi vet fungerar: Höga priser, begränsad tillgänglighet, bra arbete mot införseln. Det positiva är ju att alkoholkonsumtionen i Sverige nu sjunker för första gången vi kom med i EU, och att de flesta svenskar ställer upp på en solidarisk politik. Det går åt rätt håll!
   Tack för bra debattinlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s