Vägarna förbi Paris?

…i så fall kommer här några tips ur Svenska Institutets Nyhetsbrev som verkligen kan lysa upp novembermörkret:

Detta händer på Svenska institutet i Paris i höst:
 
Nathalia Edenmonts första utställning i Frankrike öppnar nu på tisdag. Hennes gåtfulla och ofta provocerande verk dyker ner i det undermedvetnas mörka och drömlika avgrunder. Välkomna på vernissage den 8 november kl. 18.00 till 20.00!
 
Den 10 november anordnar festivalen Umlaut två konserter till minne av den legendariske pianisten Per Henrik Wallin: radioartisten och ljudkonstnären Saara Salminen Wallin, följd av trion Sandell/Grıp/Johansson.
 
I november publiceras en ny fransk-engelsk utgåva av Christer Strömholms kultförklarade bok Vännerna från Place Blanche. Den 12 november, med anledning av utgivningen, bjuder vi in till ett samtal mellan Hélène Hazera (Radio France), fotografen Joakim Strömholm och Vincent Marcilhacy, direktör för Galerie VU’.
 
Den 22 november är det dags att uppmärksamma en annan svensk legend, Tomas Tranströmer, årets Nobelpristagare i litteratur. Den franske journalisten Nils Ahl (Le Monde) samtalar med Tranströmers franske översättaren Jacques Outin och ledamoten i Svenska Akademin Jesper Svenbro. I programmet ingår även läsningar på franska och svenska av valda dikter.
 
Tillsammans med Centre Michel Foucault organiserar vi den 26 november en eftermiddag kring boken Vansinnets historia under den klassiska epoken (1961) som påbörjades då den franske filosofen arbetade som lektor vid Uppsala universitet.
 
I år äger två konserter rum på Svenska institutet inom ramen för festivalen Jazzycolors. Den 29 november spelar den polska gruppen Pink Freud. Den 30 november gästar Goran Kajfes och fem av hans musiker oss i samband med lanseringen av hans nya kritikerhyllade skiva X/Y
Annonser
Det här inlägget postades i Franska favoriter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s