Förebygg.nu – en riktigt bra mötesplats

Förebygg.nu är en riktigt bra konferens och mötesplats för alla som jobbar med främjande eller förebyggande arbete inom tobak/alkohol eller andra droger.

I år äger den rum 16-17 november på Folkets Hus i Göteborg.

Verksamhetsfolk och forskare möts, politiker och proffs träffar ideella och världen blir, enligt deras egen hemsida, lite bättre efter varje Förebygg.nu-konferens. En sådan ambition borde alla konferenser ha!

Ett av alla inslag är att man kan rösta på årets förebyggare:
Tre finalister är nu utsedda i kategorin Årets förebyggare. SMS-omröstningen avslutas kl. 15.00 den 16 november. Priset delas ut på konferensen Förebygg.nu i Göteborg den 16 november. Finalisterna är:

1. Begonia Randhav och Michaela Pettersson
Vid Fridegårdsgymnasiet i Bålsta. Två elever som uppmärksammat att jämnåriga har en riskabel alkoholkonsumtion och bestämde sig för att använda sitt projektarbete till att göra insatser bland sina kamrater.

X. Maria Kero
Vid Luleå tekniska universitet, som under flera år arbetat med att få ner studenternas alkoholkonsumtion. Hon har även stöttat elever som kommer från familjer med missbruksproblematik och föreläser både på och utanför Campus.

2. Håkan Fransson
Samordnare i Öckerö kommun, som målmedvetet och långsiktigt lyckats förändra dryckesvanorna bland unga på Öcker genom att förklara för vuxna att barn under 18 år inte ska dricka alkohol.  Läs mer om kandidaterna på www.can.se.

 

Förebygg.nu har gett avtryck över hela landet, då andelen av deltagare ifrån övriga delar av landet har ökat för vart år. Utvärderingar visar att vi lyckats väl med såväl innehåll som genomförande.

Förebygg.nu är en konferens som sprider kunskap och reflektion om det förebyggande arbetet med fokus på tobak, doping, alkohol- och drogförebyggande Under tre dagar får deltagarna möjlighet att fördjupa sig inom olika drogpreventiva metoder, nya forskningsrön samt men framför allt att dela erfarenheter med varandra. För när det är dags för Förebygg.nu att samla människor från hela landet, från olika sektorer i samhället med olika kunskap och erfarenheter är det mötet mellan deltagarna som står i fokus.

Ett av syftena med Förebygg.nu är att erbjuda en mötesplats för dem som arbetar direkt ute i de lokala verksamheterna. Inom fritid, skola, hälso- och sjukvård, socialtjänst, polisen och frivilligorganisationer.

Konferensen administreras av Länsnykterhetsförbundet Västra Götaland.

Läs mer på Förebygg.nu

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Förebygg.nu – en riktigt bra mötesplats

 1. JOakim Månsson skriver:

  Apropå förebyggande….
  Som ung var jag med i UNF, sedan tog det kemiska självförtroendet över som flaskan erbjöd – Detta pågick i 10 år sedan nykterist igen. Sedan 1996 har jag jobbat aktiv varje dag med beroende problematiken och utforskat varje damkorn i varje litet hörn.

  (((Förebyggande-jobbet))) om att människor inte ska falla in i beroende eller för den delen hög som låg konsumtion av droger eller alkohol är gammal och mossig i dagens samhälle. Jag säger inte att ni gör ett dåligt jobb, nej, nej men på något sätt borde de utvecklas och läggas till flera nya metoder och pedagogiska sätt som följer samtidens anda.

  Det små, äldre barnen och unga vuxna och för den delen vuxna i dag behöver alternativ till att inte vilja börja dricka eller droga.

  Det finns enligt mig många bra alternativ, men i bland är de bra alternativen i vägen för det bästa.

  ”Man måste gå till (((roten))) till problemet till varför en människa ens i första stund kommer på tanken att förgifta sitt sinnet och kropp med sinnesförändrade medel i förta taget. ?

  När man når den )))roten((( kan man börja upplysa de unga om dess verklighets startpunkt och början och ge de rätta livs-verktygen så att alkohol eller droger inte ens blir ett alternativ. Livsverktyg som tydligen inte föräldrar, skola eller samhälle kan ge i dag. Etanol är inte ett livsverktyg.

  Jag tror du anar var roten är?

  Så nu har jag gått med i IOGT-NTO på nytt eftersom jag brinner för detta att hjälpa innan elden sprider sig. Men jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig ? Hoppas ni kan svara på det//

  MVH Joakim / Norrköping

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej Joakim! Tack för ditt fina inlägg där du verkligen delar med dig av din historia! Varmt välkommen till IOGT-NTO som medlem! Jag ser att du bor i Norrköping, och där har IOGT-NTO mycket bra verksamhet. Du kan gå in på iogt.se och söka på IOGT-NTO i landet, så ser du under Östergötland och Norrköping personer som du kan kontakta där du bor. Hör av dig om du har svårt att ta fram dessa uppgifter: I så fall kan jag hjäpa dig att tipsa om ett par bra personer som du kan kontakta.
   Jag önskar dig lycka till och tackar för ditt engagemang!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s