En Vit Jul kan vara en lika stark tradition som skinka och Kalle Anka

Vit Jul

Vit Jul

Vi brukar säga att julen är barnens högtid. Men ungefär fyra barn i varje klass tycker att julen och jullovet är jobbigt eftersom deras föräldrar dricker för mycket. Men jularna behöver inte urarta för att barnen ska tycka att de är jobbiga. Även om pappa eller mamma inte blir jättefulla så märker barnen den där snapsen eller julölen på sina föräldrarnas beteende och det kan räcka för att deras ögon ska sluta tindra.

Min barndoms jular präglades av föräldrar som drack för mycket. Det slipper jag nu, och mina barn också. För mig, och för cirka 10 procent av landets befolkning, är en nykter jul en självklarhet eftersom vi inte dricker alkohol oavsett tid på året. Vit Jul är en kampanj som även får normalkonsumenter av alkohol att tänka till över sin alkoholkonsumtion under julhelgerna och kanske avstå helt från alkohol under den tiden. Det betyder mycket för alla barn.

Att en kampanj skapad av en 130-årig folkrörelse har fått över 78 000 fans på Facebook är helt fantastiskt och vi vet att många barn runt om i landet får en bättre och tryggare jul tack vare Vit Jul. Nytt för i år är att du på kampanjens hemsida, www.vitjul.se, kan ta ställning och bli ambassadör för Vit Jul – vilket redan närmare 1300 personer har gjort. Och i år kan du också följa kampanjen Twitter.

Någon skrev på Facebook att en nykter jul är en lika stark tradition för honom som gran, skinka och Kalle Anka. Börja med en ny tradition i år du med!

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En Vit Jul kan vara en lika stark tradition som skinka och Kalle Anka

  1. Ping: Blandade blogginlägg om Vit Jul | Vit Jul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s