Fler barn får en Vit Jul i år

Nästa vecka är jullovet i full gång runt om i landet och landets barn blir lediga. Men 385 000 av dem hade hellre stannat i skolan. Barnen, som har föräldrar som dricker för mycket, är extra utsatta när samhället tar julledigt. Därför genomför IOGT-NTO:s kampanj Vit Jul varje år en undersökning bland landets kommuner för att få reda på hur många som anordnar aktiviteter för barn och unga under julhelgerna.

I år har 72 procent av de kommuner som har svarat på undersökningen svarat att man ordnar verksamhet för barn och unga under jullovet, då skolor, fritidsgårdar och andra ordinarie verksamheter har stängt. Det är en kraftig ökning mot förra året, då bara 57 procent av kommunerna svarade att man kommer att anordna verksamhet för barn och unga under jullovet.

Totalt har 163 av 290 kommuner svarat på enkäten och av dessa uppger 117 att de anordnar aktiviteter. En stor ökning från förra året då 88 av de 155 svarande kommunerna uppgav att de hade jullovsverksamhet.

Genom Vit Jul anordnar IOGT-NTO-rörelsen närmare 300 aktiviteter under jullovet. Aktiviterna äger rum runt om i landet och alla barn och unga är välkomna. Vit Jul hittar du på www.vitjul.se.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s