Vart femte barn. Hur många blir det, i Sverige?

Vart femte barn är en kampanj för att uppmärksamma barn och unga som påverkas negativt av att vuxna i deras närhet missbrukar alkohol, narkotika eller läkemedel. Vi som står bakom kampanjen är organisationer, verksamheter och individer och vi hoppas att fler vill vara med.

400 000 barn i Sverige lever hos föräldrar med riskabel alkohol- eller narkotikakonsumtion. Det är vart femte barn i Sverige. Uppskattningsvis tre barn i varje klass. De här barnen känner sig ensamma, oroar sig mycket och en del far riktigt illa. Ju fler som vet om deras situation, desto större chans att någon ser de här barnen i tid.

Därför samlade vi som arbetar mot missbruk våra resurser under en vecka förra året, för att uppmärksamma barn i familjer med missbruk. Vi genomförde aktiviteter i hela landet, vi uppmärksammade frågan i media och vi spred budskapet via Facebook.

Arbetet fortsätter och vi är i full färd med att planera aktiviteter under vecka 7 2012, den 13-19 februari. Vi kommer lägga ut alla aktiviter i kalendariet på www.vartfemtebarn.com,

Se också bannern här intill.

Under tiden kan ni som planerar aktiviteter att skicka in dem till aktiviteter@vartfemtebarn.com för att få dem publicerade. Ni som vill arrangera något kan få inspiration genom att läsa dokumentationen från 2011 eller kontakta info@vartfemtebarn.com.

Precis som under 2011 års uppmärksamhetsvecka kommer budskapet också att spridas på Facebook, i bloggar och genom att ni kan dela med er på www.vartfemtebarn.com.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s