Vem tycker du skall bli årets Soberhjälte?

Nu inrättar IOGT-NTO ett nytt pris – årets Soberhjälte. Priset är på 25 000 kronor och delas ut till en eller flera mottagare (personer eller organisationer) som under året verkat för IOGT-NTO:s kärnvärden:

·         Nykterhet
·         Gemenskap
·         Påverkan

Priset delas ut i Stockholm på Folknykterhetens dag den 17 maj. Priset utses av en jury som består av undertecknad, Bengt Göransson, Anja Karinsdotter och Erik Wagner.

Du nominerar din Soberhjälte genom att gå in på hemsidan här.

Juryn tar emot nomineringar till och med 17 april. Frågor besvaras via erik.wagner@iogt.se eller 08-6726023.

Nykterhet: Nykterheten är vår starkaste övertygelse och det som gör oss unika. Alkohol och andra droger begränsar människors liv och vi arbetar för att minska användandet av dem. För oss är det individuella ställningstagandet viktigt, något vi delar med andra organisationer och individer som tar liknande ställningstagandet, för sin egen eller andras skull.

Gemenskap: IOGT-NTO tror på alla människors lika värde. Vi är övertygade om att människor behöver varandra och det är bara tillsammans som vi kan göra skillnad och påverka samhället och världen. Vi vill lyfta upp initiativ till sociala forum där nya möten uppstår och resulterar i tillit och gemenskap

Påverkan: Genom att vara medlem i IOGT-NTO påverkar vi samhället – opinion och beslutande organ. En aktiv samhällsdebatt är viktig och vi vill lyfta upp individer eller organisationer som bidrar till detta på ett positivt sätt.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vem tycker du skall bli årets Soberhjälte?

  1. Hej kommittén!

    Detta är ett jättebra initiativ från er! Det är säkert många som skulle platsa. – Tänk på, det finns många duktiga, ambitiösa och idéfulla ungdomar, som jag tycker är viktigt att komma ihåg vid sådana här tillfällen. Lycka till!
    Mvh Ulla-Britt Pettersson i Fagersta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s