Nya Nyhyttan – ett behandlingshem i IOGT-NTO:s regi

Idag skall jag och Kjell-Ove Oscarsson, IOGT-NTO:s vice ordförande och min klippa i tillvaron, besöka Nya Nyhyttan. Det är ett behandlingshem som ägs av två lokala IOGT-NTO-föreningar med den äran. Läs mer om Nya Nyhyttan här.

Från hemsidan:

Nya Nyhyttans behandlingshem vänder sig till män och kvinnor mellan 20-65 år med missbruksproblem. Vår målsättning är att varje klient, efter avslutad behandling, ska leva ett drogfritt liv och ha en trygg tillvaro med någon form av boende och en meningsfull vardag som innehåller arbete, sysselsättning eller studier.

Vårt fokus är därför, att redan tidigt i behandlingskedjan, planera för en fungerande tillvaro efter behandlingstiden. För att uppnå vår målsättning lägger vi stor vikt vid att individuellt anpassa behandlingen utifrån klientens specifika behov med hela dennes livssituation i fokus.

Genom vår huvudman, IOGT-NTO och dess lokala föreningar runt om i landet, erbjuds klienten möjlighet att få fortsatt stöd även efter behandlingsvistelsen.

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nya Nyhyttan – ett behandlingshem i IOGT-NTO:s regi

 1. ensanngentleman skriver:

  IOGT-NTO är huvudman men den ägs av två IOGT-NTO-föreningar. Hur funkar det? Finns det en stiftelse i bakgrunden, eller? Jag är för dålig på hur olika associationsformer och huvudmannaskap fungerar. Undrar

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej, om jag har rätt information så drivs Nya Nyhyttan som ett AB som ägs av två IOGT-NTO-föreningar i Karlstad och Örebro. Men för säkerhets skull kan du kontakta dem direkt via hemsidan för mer information.
   Varma hälsningar
   / Anna

 2. ensanngentleman skriver:

  OK, tack
  /Magnus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s