Alkoholfritt glödhett

Det är trendigt att vara nykter. Alkoholindustrin har förmodligen ägnat ett antal krismöten under våren åt att andelen nykterister i befolkningen bara ökar. Försäljningen av alkoholfritt ökar dramatiskt på Systembolaget:

Under det första kvartalet ökade försäljningen av alkoholfritt med 35,3 procent, den största ökningen någonsin. Samtidigt är sprit den varugrupp som minskar i försäljning.

Nu uppgår stödet bland allmänheten för Systembolagets ensamrätt på försäljning av vin, sprit och starköl till 71 procent, den högsta siffran någonsin. Ett stalltips till vår Riksdag blir i det här läget att ge fasen i alla dumma förslag om ”gårdsförsäljning” (dvs försäljning på tillverkningsstället) och annat som petar på det monopol som vi svenskar vill ha. Vi vill ha det för att vi vet att det hjälper!

Såhär säger Systembolagets vd:

– Systembolagets försäljning är fortsatt stabil. Vi ser också att kundernas intresse för alkoholfritt fortsätter att öka starkt, säger Magdalena Gerger, Systembolagets VD. Under årets första kvartal har vi sett den största procentuella försäljningsökningen någonsin av våra alkoholfria drycker. Det visar på ett fortsatt hälsointresse utan att behöva göra avkall på mat- och dryckesupplevelsen.

Ja, det har vi vetat länge: Att vi är många som vill ha fest, och njuta av mat och dryck, men slippa alkohol i glasen.

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s