Rami Al-Khamisi vet hur man gör skillnad

Missa inte honom hos Epstein i P1 efter tre idag. Rami jobbar på Forix (förorternas riksdag) och Megafonen. I programmet kommer han att diskutera följande frågor med Integrationsminister Erik Ullenhag och socialdemokraternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Ylva Johansson:

  • Hur kan Sverige bli ett mindre segregerat land?
  • Vad är lösningen på den höga arbetslösheten i miljonprogrammen?
  • Hur skall fler unga gå ut skolan med fullständiga betyg?

Det är mycket som är grymt med Rami. Bland annat att han vet precis vad det är som funkar och inte funkar i verkligheten när man vill förändra saker. Hans metod är att använda civilsamhällets organisationer. Den svenska folkrörelsen helt enkelt.

Fast den Svenska Folkrörelsen 2.0.

I en tid då samhället blir mer och mer individualistiskt säger han att vi måste gå åt ett helt annat håll: Tänka mer på kollektivet. Jobba med demokratifrågorna i skolan. Ge föreningslivet stöd på alla sätt, inte minst ekonomiskt. Respektera de idéburna organisationernas självständighet. Han kräver att staten skall stå för en allmän välfärd för alla, och inte skyffla över sitt ansvar på ideella organisationer. De senare skall istället få vara en självständig utvecklingskraft på egna villkor. För sina medlemmar och andra.

Och, framför allt: Han tar kål på myten om att människor inte vill engagera sig. Att unga inte vill engagera sig. Rami Al-Khamisi vet att det inte är sant. Unga människor är mer engagerade än någonsin. Och engagemanget föds när vi ser att saker faktiskt går att ändra på. Tillsammans.

Lyssna på honom idag i P1 klockan tre. Om du missar det så finns det på webben.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s