Göteborgs serveringstider klubbade

I går beslutade till slut kommunfullmäktige om framtiden för serveringstiderna i Göteborg. Efter en märklig omröstning där taktikröstandet stod i centrum blev det klart att Socialdemokraternas kompromissförslag, där krogarna nu kommer stänga senast 3 på fredagar och senast 5 på lördagar, gått igenom.

Inför kommunstyrelsens beslut skrev jag en debattartikel i GP om hur märkligt den här frågan hanterats. Argument som målar upp en skräckbild av Göteborg som en öde småstad om serveringstiderna kortas dominerade, trots ett massivt faktaunderlag, både från Sverige och från andra länder runt om i världen som pekar på vinsterna med kortare serveringstider.

Jag tror inte att det riktigt är någon som är helt nöjd med förslaget som klubbades igår kväll, men det som är vunnet är i alla fall att debatten nu är uppe på bordet. Fakta och forskning kanske inte gick segrande ur striden den här gången, men frågan kommer garanterat leva vidare. Så vi jobbar på med målet att nästa gång frågan kommer upp till beslut så går det vår väg, fullt ut.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s