70 miljoner till den ideella sektorn – från näringslivet, inte från staten.

Nu firar vi att Techsoup fyller två år.

Techsoup, som har sin hemvist hos Forum för frivilligt socialt arbete, har fest ikväll. Tvåårsfirandet äger rum på Coffice, Tjärhovsgatan 3, Stockholm kl 18-20 den 23 maj. Författarna av Gillaboken, Brit Stakston och Erik Wagner, samtalar om framtidens folkrörelser.

Techsoup innebär att över 500 ideella organisationer och stiftelser har fått programvaror för 70 miljoner kronor från i huvudsak Microsoft, men även SAP, FluidSurveys.  

För två år sedan drog Techsoup Sverige igång sin verksamhet för att med donerade datorprogram stödja den ideella sektorn och det arbete som sker för att skapa mötesplatser, skapa engagemang och lösa samhällsproblem. Sedan starten har man hjälpt över 500 organisationer, till ett värde av 70 miljoner kronor.

Såhär säger Anders Johansson, ansvarig för CSR och samhällskontakter på Microsoft Sverige, om projektet:

–          Vi vill bidra till den ideella sektorn med det vi är bäst på, och Techsoup är en ovärderlig samarbetspartner för att kunna göra det i så stor utsträckning vi bara kan. 

Stödet är brett, donationer har givits till allt från idrottföreningar till miljöorganisationer till studieförbund till organisationer för hemlösa och allt däremellan. Syftet med donationerna är att organisationer skall få de senaste verktygen för att sköta sitt arbete, samtidigt som de kan lägga pengarna på verksamhet istället för på administration.

Andreas Ericsson, verksamhetsledare Techsoup Sverige, kommenterar:

–          Vi ser vilken utvecklingskraft som finns i de ideella organisationerna och vilket ansvar de i det tysta tar för vårt gemensamma samhälle.  Med det vi ger från de företag vi samarbetar med hjälper vi dem i deras arbete.

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s