Varför blev vi hetast i Almedalen?

Vad krävs för att utses till ”hetast i Almedalen”? Varken rosévin, kändisar, en stor PR-apparat eller politiska skandaler. Folkrörelser mot droger – där ett antal organisationer inom nykterhetsrörelsen ingår – hade istället ett brett samarbete i Almedalen under paroller som ”Ta en drink till” och ”Party är Politik”. Bakom utnämningen ligger ett gigantiskt lagarbete av människor av alla möjliga former och färger som lyckats samlas kring nykterheten som idé.

Men frågan är djupare än så. Vi vill ha ett bra, hett och nyktert uteliv. Vi vill se Almedalen som en gigantisk mötesplats för alla som vill förändra världen. Och vi tror på folkrörelsen som en kollektiv utvecklingskraft.

Att Almedalsdrinken utsågs till hetast i Almedalen betyder att det finns en nykter trend. Och att nykterhetsrörelsens arbete uppskattas och uppmärksammas. Vi lyfter inte bara baksidorna av alkoholen, utan också alla uppsidor med att vara nykter. Initiativtagarna bakom drinken är ett nätverk av organisationer som alla arbetar med att lyfta alternativ till alkoholnormen.

Almedalsdrinken – framtagen för oss av bartender Örjan Åstrand – föddes för att allt fler vill dricka gott utan alkohol och därför lanserade vi den som nu funnits att köpa på ett flertal uteställen i Visby. Många bjöd på den under sina mingel – Makthavarna och Bar Grön var två exempel. Och på Almedalsdrinkens egen hemsida här hittar du receptet för att själv svänga ihop den, var du än är i Sommarsverige.

Hjälp gärna till att fortsatt sprida Almedalsdrinken genom att twittra under #Almedalsdrinken eller gilla sidan på Facebook. Tipsa barpersonal, mingelfixare och kollegor om den och passa på att testa den hemma i sommar.

Spana också gärna in Soberian White Corner och deras gemensamma program under veckan, så länge Almedalen pågår.

Nu loggar jag ut och tar två veckors semester i Frankrike med delar av den stora, brokiga och kärleksfulla flock som jag känner är min familj.

TACK alla som gör mig så stolt över att vara förbundsordförande för IOGT-NTO. Ni är bäst!

Sommarens soundtrack är Bruce Springsteens Born to Run. Om tre veckor får jag se honom live på Ullevi.

Amor vincit omnia.

Annonser
Det här inlägget postades i Franska favoriter, Personligt, Politiskt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Varför blev vi hetast i Almedalen?

 1. Ping: Framgångssagan – Almedalsdrinken | levlivetmedlinda

 2. Hej Anna!
  Vad kan vi medlemmar göra annat än att älska dig också. Det är bara att gratulera alla nykterister i Almedalen att ha gjort ett bra jobb.
  Ulla-Britt i Fagersta

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej Ulla-Britt! Hoppas du har en jättefin sommar och tar igen dig lite från alla järn i elden! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s