Vi ska lova 100 000 timmar och är mer än halvvägs. Är du med?

Nu är det dags för Volontärlöftet, och jag räknar med dig!

Vi skall lova 100 000 volontärtimmar, och vi är redan mer än halvvägs!

Bakgrund: De sista 20 åren har många föreningar upplevt att det blivit svårare attrahera nya medlemmar eller hitta frivilliga för att utföra det där arbetet som gör Sverige till ett bättre land: Som bidrar till att minska fördomar, bygga broar mellan olika grupper och som visar att vi faktiskt bryr oss om varandra. Det har fått forskare och politiker att varna för att svenskarnas engagemang riskerar att avta.

Därför har Volontärbyrån – en del av Forum för idéburna organisationer med social inriktning – just startat sin största kampanj någonsin – kallad Volontärlöftet vars sida du hittar här!

Målet är att få svenska folket att tillsammans lova att volontera minst 100 000 timmar i samhället det närmaste året i utbyte mot att regeringen finansierar den digitala infrastrukturen som behövs för att fler enkelt ska kunna hitta volontäruppdrag som passar dem. Eller för att uttrycka det annorlunda: svenskarna lovar att engagera sig till ett värde av drygt 26 miljoner kronor för den ideella sektorn om regeringen finansierar Volontärbyrån med 5 miljoner kronor om året (genomsnittsvärdet för en volontärtimme enligt The Johns Hopkins Comparative Nonprofit Sector Project är 265 kronor).

Men för att nå målet att få löfte om 100 000 timmar från svenska folket innan den 3:e september måste kampanjen få en flygande start och jag hoppas att du har lust att hjälpa oss till i tre steg, redan idag.

  • Avge volontärlöftet själv. Gå till Volontärlöftets sida (se länken ovan) och ange hur många timmar du kommer engagera dig. Vi har gjort det lätt att sprida ditt löfte på Facebook, Twitter och Google+. Även om kampanjen officiellt inte startar förrän på måndag får du gärna sprida budskapet redan nu.
  • Uppmana medlemmar och volontärer i organisationer du är engagerad i att avge löftet. Vi har försökt göra det arbetet enkelt genom att samla konkreta förslag på statusuppdateringar för Facebook och Google+, idéer om lämpliga tweets till Twitter samt bra mallar för epostutskick som du kan använda direkt eller utgå ifrån. Gå till sidan ovan, följ den enkla instruktionen och du kan hjälpa oss på mindre än 10 minuter. Jag lovar.
  • Tipsa om de verktyg vi tagit fram speciellt för de som är informationsansvariga på ideella organisationer så kan vi sprida kampanjen till ännu fler!

Tack på förhand. Din hjälp kommer betyda mycket för Volontärbyrån! Och för det ideella engagemanget i framtiden.

Ps. Du kommer väl och tar med era volontärer den 1:a september när Volontärbyrån firar 10-årsjubileum med tårtkalas för volontärer på Sergels Torg?

 

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s