Mer om hemleverans

Idag har telefonen gått varm i fickan! Nu är det klart var försöken med Systembolagets hemleverans kommer ske och det har varit många representanter från media som efterfrågat vår syn på det under dagen. Eftersom jag suttit i panelsamtal på U-FOLD:s höstseminarium så har flera andra av våra starka företrädare uttalat sig, och här är även mina tankar.

Det är märkligt att man vill öppna upp ytterligare en försäljningskanal när man vet att den typen av åtgärder ökar konsumtionen. Särskilt märkligt blir det när efterfrågan från allmänheten inte ens verkar ha varit speciellt stor.

En stor del av vår kritik har vi riktat mot vad det här förslaget innebär för de som ska leverera alkoholen. För personalen på ett Systembolag finns en trygghet i varandra och man är flera som kan hjälpas åt om hotfulla situationer i samband med till exempel ålderskontroll eller påverkade personer uppstår. För de som nu ska leverera hem till dörren ser situationen helt annorlunda ut och utsattheten är betydligt större. Detta uppmärksammar även fackförbundet Transport idag.

Under dagen har vi uttalat oss i flera olika medier, däribland Ekot, Tv4-nyheterna och Aftonbladet. Så håll utkik efter resultatet och ge dig gärna själv in i debatten!

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mer om hemleverans

  1. Per-Åke Andersson skriver:

    Tycker fortsatt att det är charmigt att det systembolag vi lagstiftningsvägen skapat i vårt land bl a för att det ska bli mindre ”hemkört” ska nu arbeta för att mer ska bli hemkört. / PÅ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s