Vodkabältet – myt eller verklighet?

Ikväll medverkar jag i en gastronomisk debatt på Berns i Stockholm. Den arrangeras av Skafferiet – ”en debattscen om matkultur på Berns som lyfter upp, debatterar och diskuterar frågor som rör mat, dryck och ätande i Sverige. På Skafferiet diskuteras mat utifrån ett politiskt, ekonomiskt, etiskt och miljömässigt perspektiv men också med fokus på trender och den gastronomiska upplevelsen”.

Skafferiet har grundats av Per Styregård tillsammans med Anders Rydell och Johan Lindskog på idébyrån Egg. Såhär skriver de inför kvällens debatt:

Vår plats i vodkabältet är en del av den svenska självbilden. Men vem tar sig egentligen en riktig sup nu för tiden? Svenskens alkoholkonsumtion har genomgått radikala förändringar de senaste decennierna. Vad har hänt på vägen från hembrännare till vinkonnässörer och alenördar? Bygger den svenska alkoholpolitiken på en förlegad syn på den försupne svensken? Eller ligger vi i själva verket i den internationella alkoholpolitikens framkant?

Panel:

Magdalena Gerger, VD på Systembolaget sedan 2009. Har tidigare varit marknadsdirektör på bland annat Arla, Nestlé och Diageo.

Edward Blom, arkivarie och mat- och dryckeshistorier. Arbetar vid Centrum för näringslivshistoria och har bland annat gjort tv-programet Edward Bloms gästabud.

Anna Carlstedt, förbundsordförande för IOGT-NTO, författare och forskare i fransk renässanslitteratur på Stockholms universitet.

Mattias Svensson, författare och redaktör på tidningen NEO. Har bland annat utkommit med böckerna Peta inte i maten! och senast Glädjedödarna – en bok om förmynderi.

Moderator:
John Chrispinsson, journalist, författare och programledare i bland annat Studio Ett och Gomorron Sverige.

När: Måndag 12 november. Dörrarna öppnar 18:00 . Debatt 18:15. Mingel 19:00 – 20:00.
Var: Spegelsalen, Berns. Ingång via Berns hotell.
Osa: osa@eggandbacon.se
Webb: http://www.skafferiet.info

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s