Nytt spännande samarbete för IOGT-NTO

Idag presenterade vi ett nytt samarbete med företaget MRG Wines som tillverkar de alkoholfria vinerna Morouj. Jag är väldigt glad över det här samarbetet och ser många vinster med det. Förutom att delar av intäkterna från försäljningen oavkortat går till IOGT-NTO så hjälper det här samarbetet också till att ytterligare bryta upp alkoholnormen och är en del i arbetet för att få fler alkoholfria miljöer och platser.

Det är många, både medlemmar och andra, som vill kunna festa utan alkohol med i bilden eller ha fina middagar med god mat och en vuxnare dryck som är alkoholfri. Att kunna erbjuda det och att låta alkoholfria viner ersätta drycker med alkohol är ett sätt att ta tillbaka makten. Vårt mål med att skapa fler alkoholfria mötesplatser är inte att förstöra festen utan att ta bort alkoholen från den. Fest är inte alkohol och alkohol är inte fest.

Samhället idag har blivit mer och mer alkoholtolerant och många utrymmen som tidigare var fria från alkohol har numera serveringstillstånd. Det begränsar och det skapar ofrihet. Vi behöver fler alkoholfria utrymmen och därför behöver vi också fler, och bättre, alkoholfria alternativ.

IOGT-NTO är en bred och brokig folkrörelse och många har efterfrågat ett tydligare fokus på att skapa mer alkoholfria utrymmen och visa upp att alkoholfritt finns för alla smaker. Att samarbeta med MRG Wines ligger i linje med det. Vi har båda målen om fler alkoholfria mötesplatser och ökad punktnykterhet och det kan vi gemensamt slå ett slag för samtidigt som det bidrar till vår verksamhet.

I slutändan är det såklart det egna valet om man väljer alkoholfritt vin, godtemplardricka eller vatten. Vi säger inte att det ena är bättre än det andra utan vi vill bara erbjuda fler möjligheter och samtidigt slå ytterligare en spik i kistan på alkoholnormen.

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nytt spännande samarbete för IOGT-NTO

 1. Peder skriver:

  Väldigt spännande med att ni ger er in i vintillverkningen genom ert samarbete med MRG Wines AB.

  IOGT-NTO har själva har skrivit om det här på IOGT.se, Accentmagasin.se, Twitter, Facebook etc.

  Men varför inte ett enda ord från MGR Wines AB om denna stora nyhet med samarbetet där intäkter från försäljningen går oavkortat till IOGT-NTO trots att MGR Wines AB (Morouj) har både hemsida, Facebook, Twitter.

  Är inte MGR Wines AB lika stolta över samarbetet som IOGT-NTO? Eller har man glömt bort sina lösenord till alla sina medier för att skriva om den stora nyheten?

 2. Ping: Om att IOGT-NTO samarbetar med MRG Wines | levlivetmedlinda

 3. Oskar skriver:

  MRG har kommenterat samarbetet med IOGT-NTO
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/mrg-wines-ab/pressrelease/view/koep-alkoholfritt-morouj-kvalitetsvin-och-stoed-iogt-nto-838666
  Bra initiativ för övrigt! De alkoholfria alternativen blir bara bättre och bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s