Alkoholmonopolet ska gälla

Jag befinner mig just nu Borås, där hela IOGT-NTO-rörelsen har samlats för kongress. Det är en hektisk vecka för en ordförande, men framför allt en rolig vecka. Så är våra kongresser, både party och politik.

Något som däremot inte alls är särskilt roligt är dagens nyhet om att matvarukedjan City Gross säljer vin tillsammans med sina matkassar via internet. Redan för två år sen polisanmälde IOGT-NTO ett antal näthandlare av alkohol. Ärendet håller fortfarande på att utredas, men vi kan under tiden se hur den här typen av försäljning av alkohol via nätet fortsätter att öka. Vi menar att den här verksamheten är olaglig och att den bryter mot försäljningsmonopolet och nu när även etablerade matvarukedjor börjar sälja alkohol är det dags att agera.

Det försäljningsmonopol av alkohol som finns i Sverige ska gälla, oavsett om man köper en flaska i en fysisk butik eller via nätet.

Läs gärna mer i det pressmeddelande som IOGT-NTO skickade ut tidigare idag.

Avslutningsvis så vill jag passa på att önska en fantastisk kongress till alla våra medlemmar som samlats i Borås!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Alkoholmonopolet ska gälla

  1. ”Det försäljningsmonopol av alkohol som finns i Sverige ska gälla, oavsett om man köper en flaska i en fysisk butik eller via nätet.”

    Den meningen är intressant, speciellt när det svenska försäljningsmonopolet av alkohol inte gäller i utlandet. Därmed är det att jämställa ett t.ex. danskt eller tyskt företags försäljning på nätet med försäljning i en butik i Danmark eller Tyskland, som då ej omfattas av det svenska försäljningsmonopolet av alkohol?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s