Ordningen återställd på High Chaparall

Nöjesparken High Chaparall utanför Värnamo grundades 1966 av Big Bengt Erlandsson. Under den tid som han drev anläggningen var den alkoholfri eftersom Big Bengt inte gillade alkohol. Jag har inte lyckats få fram om Big Bengt även var medlem i IOGT-NTO, men någon av mina läsare vet säkert hur det var med den saken.

Från 1990-talet och framåt har det dock serverats alkohol på High Chaparall, men nu är den tiden förbi.  Big Bengts barnbarn, som nu ansvarar för nöjesparken, vill nämligen inte att de barnfamiljer som kommer till parken ska behöva mötas av berusade och stökiga personer. Från och med nästa år så kommer parkens besökare inte att bli serverade något annat än folköl. Ett solklart steg framåt, men varför inte löpa linan ut och skippa folkölen också?

IOGT-NTO, folkrörelsen som jag har fått förtroendet att vara ordförande för, vill ha fler nyktra mötesplatser där alla kan känna sig välkomna och trygga. Jag välkomnar därför High Chaparalls beslut och hoppas att fler följer deras exempel! Vad säger ni,  Skara Sommarland, Liseberg flera?

Själv har jag haft superkul med mina barn ett antal gånger på alla dessa parker runt om i landet och jag vet man inte behöver alkohol för att roa sig på dem – däremot måste man ha barnasinnet kvar.

Anna Carlstedt

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ordningen återställd på High Chaparall

  1. Torstein Torbjørnsen skriver:

    Så bra!

  2. Henrik skriver:

    Och vad skulle vara farligt med folköl? Tror du att man dricker folköl för att bli berusad? Och tror du att många lyckas bli berusade på folköl? En normalstor man behöver slänga ut runt 300 spänn på att bli det minsta påverkad av folköl. Absolutister, ni bara är så jäkla tråkiga. God mat och god dryck hör ihop, de som blivit för berusade har druckit egen alkohol eller så kan man ju undra hur de lyckas köpa ut i baren. Någon sköter ju inte försäljningen isåfall!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s