För vem bär du det rosa bandet?

Jag sitter i Cancerfondens styrelse, och precis som när det gäller mitt engagemang i IOGT-NTO så ligger det på flera plan samtidigt: Dels kan jag utifrån erfarenhet och kompetens försöka bidra till att förändra och utveckla saker, i stort och smått. Dels blir det ofta, bokstavligt, på liv och död när våra kärnfrågor kommer nära, på riktigt. Precis som nästan alla andra i det här landet har jag någon nära som drabbas av cancer, på samma sätt som jag har någon nära som drabbas av alkoholproblem – eget eller andras.

Årets Rosa Band inför kampanjen är designat Elsa och Helene Billgren:

 

En ljusglimt, även om det verkligen, verkligen inte hjälper dem för vilka det redan är för sent, är att så mycket går att förebygga. Vi som är så fruktansvärt lyckligt lottade att vi ännu kan förebygga, har nu möjlighet att ladda ner en träningsapp för en halvtimmes motion om dagen – något som man vet verkligen hjälper.

Vardagsworkout är en gratisapp från Cancerfonden som hjälper dig att hitta enkla och roliga träningstillfällen i din vardag. Vi vill visa hur du kan använda vardagsmomenten som en språngbräda till pulshöjande motion. Att röra på sig minst en halvtimme de flesta dagar i livet minskar risken för cancer. När vi är fysiskt aktiva påverkas så gott som alla processer i kroppen på ett positivt sätt. När hjärtat får jobba ökar kroppens förmåga till reparation och cellförnyelse. Det betyder att kroppen bättre kan ta hand om infektioner och inflammationer, besvär som i vissa fall är inblandade när cancer utvecklas.

Vill du ladda ner appen?
Gå in på vardagsworkout.se via din smartphone, ladda ner appen och höj pulsen! Använd stegräknare och tidtagarur för att utmana dig själv och dina vänner eller kollegor. I appen finns en delningsfunktion så att du enkelt kan berätta om din vardagsworkout och inspirera andra att höja pulsen.

Läs mer om Rosa Bandet-kampanjen på Cancerfondens hemsida här.

Cancerfonden har tagit fram filmer med (vår härliga ambassadör) Magdalena Forsberg och Babben Larsson. Dem kan du se här:

Magda: http://youtu.be/21JrRz6bJiw

Babben: http://youtu.be/qTTXQYG8a54

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt, Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s