Nu polisanmäler vi fler som säljer alkohol

Idag har vi polisanmält en städfirma och tre stycken eko-butiker. Visst låter det märkligt? Men kickern är att de utöver städtjänster och ekologiska varor även säljer vin och öl. Städfirman erbjuder vinleveranser som tilläggstjänst till städningen och eko-butikerna ger möjlighet åt kunderna att beställa öl och vin som de sedan kan hämta ut i butiken. Ett solklart lagbrott enligt oss.

Det är lite drygt två år sedan vi gjorde en stor polisanmälan mot tio stycken näthandlare. Syftet var att få upp frågan på dagordningen, att visa att en stor kommersiell förmedlingsverksamhet av alkohol vid sidan av Systembolaget växer sig allt starkare. Under de åren som gått har frågan hamnat lite i bakvattnet. Det är först det senaste året som den fått ny fart genom att allt fler börjar sälja alkohol samtidigt som motståndet växer. Forskare går ut och varnar om konsekvenserna, Systembolaget anmäler City Gross och nu senast har Socialdepartementet sagt att man tittar på frågan och undersöker hur man kan gå tillväga för att till slut stoppa näthandeln.

Det är bra att motståndet ökar, men samtidigt har nätbutiker, vinhandlare och städfirmor fått härja länge nog. Situationen har blivit smått absurd, bara det faktum att en städfirma kan knacka på med vinflaskor i mopphinken säger en del om att något behöver göras. Vi har en alkohollagstiftning av folkhälsoskäl. Alkohol är inte vilken vara som helst och genom alkohollagen kan vi minska och begränsa de skador och kostnader alkoholen för med sig. Men det kräver att lagen faktiskt följs och att de intentioner som finns med den också uppfylls.

Pressmeddelandet om polisanmälan hittar du här: http://iogt.se/pressmeddelanden/iogt-nto-polisanmaler-stadfirma-och-ekobutiker/

Annonser
Det här inlägget postades i Politiskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s