Årets bästa retrojulklapp

I förra veckan var jag – och drygt 80 personer andra personer – samlade på Vurma i Stockholm för releasefesten för IOGT-NTO:s nya affischbok Nyktra former, med IOGT-NTO-rörelsens affischer från 1897 till 1967.

Boken har tagits fram av vår eminenta kommunikationsavdelning i samarbete med Anton Hull och Maria Loohufvud från Pasadena Studio och bjuder på en spännande resa där man får följa hur vår folkrörelse genom vår 134-åriga historia har jobbat med budskap, form och uttryck från slutet av 1800-talet och framåt. Många av affischerna i boken är lika aktuella nu så de var då, och det är lätt att dra paralleller till våra nutida kampanjer som Vit Jul och Fyll livet.

Nyktra former är dessutom en perfekt retrojulklapp för den som, liksom jag, är hopplöst förälskad i folkrörelser som IOGT-NTO – eller helt enkelt bara gillar formgivning och design. Boken går att beställa från IOGT-NTO:s webshop, där man också hittar flera av affischerna från boken i nytryck. Och ja, det kommer att bli en del hårda paket ifrån mig i år.

10798012884_fbec896a06_c

 

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s