Skål för sommaren! Ta en drink till!

Vill dela med mig av mitt favoritdrinktips just nu, för avkoppling efter extra hektiska dagar före semestern, för lata dagar i hängmattan, för en stilla stund med någon du gillar.

Hoppas du får en härlig sommar, där alkohol och andra droger inte hindrar dig från rika, fria dagar.

Här kommer därför receptet på årets Almedalsdrink:

2

Den alkoholfria trenden fortsätter och även Almedalsdrinken återkommer i år igen med en ny spännande smak. Almedalsdrinken utmanat alkoholnormen sedan 2012 och utsågs då till hetast i Almedalen av PR-byrån Westander. Efterfrågan på alkoholfritt ökar stadigt och Almedalsdrinken är ett sätt att erbjuda alla något gott att dricka. Testa drinken på något mingel, uteställe eller sväng ihop den själv.

I många sammanhang, särskilt i Almedalen, har alkoholen fortfarande ofta en allt för självskriven roll. Detta exkluderar de som inte vill, kan eller får dricka alkohol. Almedalsdrinken finns för att säkerställa ett gott alkoholfritt utbud på Almedalens alla uteställen och mingel.

Vi kan se att antalet alkoholfria mötesplatser ökar och är stolta över att Almedalsdrinken är en del av detta. Mineralvatten är inte längre den enda alkoholfria drycken som serveras och Almedalsdrinken är ett exempel på en svalkande drink som dessutom gör att du har skärpan i behåll.

Politik skapas genom alla de möten och samtal som sker under Almedalsveckan. Men när alkohol kommer ini bilden exkluderas många. Unga under 18 år är en viktig grupp även under Almedalen och ungefär var tionde person har alkoholproblem. Då passar det betydligt bättre att servera alkoholfritt. Almedalsdrinken 2014 har i år en syrligare och spetsigare smak med bas av äpple och lime med en tvist av ingefära. Känn er fria att sälja eller bjuda på drinken när ni arrangerar mingel. Almedalsdrinken är till för alla!

Hjälp till att sprida Almedalsdrinken genom att twittra med #almedalsdrinken eller gilla sidan på Facebook. Tipsa barpersonal, mingelfixare och kollegor om den och passa på att testa på plats. Även i år finns ett mobilt drinkteam som kan bokas till mingel eller andra arrangemang i Almedalen. Läs mer om och boka det mobila drinkteamet här.

Initiativtagarna till drinken är ett nätverk av organisationer som på olika sätt arbetar med alkoholfrågan. Organisationerna finns i Soberian bakom Wisby Hotell vid Donners Plats. Välkomna dit för att dricka Almedalsdrinken samt spana in vårt gemensamma program under Almedalsveckan.

Läs mer om Almedalsdrinken och dess skapare Örjan Åstrand här.

Bild

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skål för sommaren! Ta en drink till!

  1. Ulla-Britt Pettersson skriver:

    Bra att Almedalsdrinken varieras och att den är tillgänglig på flera/många ställen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s