800 % senare, vi fortsätter att göra skillnad!

Vänner, jag har precis haft förmånen att träffa våra fantastiska distriktskonsulenter som samlats på Tollare folkhögskola. Det är inspirerande och en stor glädjekälla att träffa medlemmar som brinner för vårt gemensamma IOGT-NTO. Det är inte svårt att vara stolt nykterist och förbundsordförande för IOGT-NTO när vi är en så stor skara eldsjälar, som gemensamt lyfter organisationen.

Mer stolt blir jag när anmälningar av alkoholreklam till Konsumentverket ökade med 800 procent(!). Det sedan vår kampanj Alkoholstör drogs igång.
Vilket tydligt exempel på att vår organisation gemensamt är med 
och förändrar! Allt det här har varit möjligt genom insatser från rapportörer via vår alkoholstörningsjour. Anmäl dig gärna och rapportera in störningar under en vecka. Det är enkelt och ger tydliga och snabba resultat.annonsbildjouren1

Alkoholstör är responsen på att vi är trötta på de störningar som alkoholindustrin hela tiden bidrar med i form av alkoholreklam. Vi skapade en sida där vem som helst kan fråga över 5000 riksdagskandidater om de tycker att lagstiftningen och tillsynen av alkoholreklam ska skärpas. Över 1600 av kandidaterna har hittills svarat JA på den frågan. Nu har vi 24 dagar kvar till valet och jag vill be dig lägga 30 sekunder på att påminna en kandidat som inte svarat. Det kan du göra här. Vem vet, kanske är det någon du känner som kandiderar och inte har svarat.

En sak till, du har väl inte missat att kika på vår lilla musikal om hur alkoholindustrin hela tiden stör? *VARNING för trallvänlig melodi*

 

Om Anna Carlstedt

Ubildningsledare på Stockholms universitet. Disputerade 2005 på fransk renässanslitteratur, som jag fortfarande gärna drömmer mig tillbaka till på min fritid: Då fortsätter jag forska lite, och skriva mycket. Hittills har det blivit fem böcker på Gidlunds förlag, om poeter, profeter, power-prinsessor och julmust... Har i mitt yrkesliv haft två spår: Det akademiska som forskare, lärare och ledare. Och det idéburna, där jag haft olika förtroendeuppdrag. Varit ordförande bl a för Svenska Röda Korset, Forum för idéburna organisationer med social inriktning och för IOGT-NTO. Ledde den statliga utredningen "En nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism". Kör helst Pontiac eller Ford Mustang, gillar att träna hårt och leda mjukt. Får energi och styrka av min brokiga, färgstarka flock och av alla modiga människor som försökt och försöker göra världen litet bättre för oss andra.
Detta inlägg publicerades i Personligt och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 800 % senare, vi fortsätter att göra skillnad!

  1. Anneli skriver:

    Kul, bra refräng!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s