Vad hade Jesus sagt om försäkringsfrågor och plastpåsar?

imageEn god vän berättar om ett bråk i ett kyrkoråd hen är ledamot i. Flera i kyrkorådet vill att församlingens kyrkor skall öppnas för hemlösa nattetid. Att människor som inte har tak över huvudet skall få en varm plats att sova på, en dusch och frukost. ”Litet som tanken med stallet i Betlehem. Fast bättre”. En dam i kyrkorådet – en dam med pärlhalsband och villa – opponerar sig uppbragt och menar att detta blir krångligt. Krångligt med försäkringar, med vakter. Och hur skall man tänka i lusfrågan – det vistas ju ändå BARN i kyrkans lokaler ibland!

En annan ledamot menar att visst blir det krångligt – det är inte alltid så lätt detta med människor, fattigdom och utsatthet, men visst borde denna församling kunna lösa det praktiska eftersom så många andra gjort det?

Då lutar sig en liten, liten farbror fram över bordet och säger, tyst och helt försynt:

”Vad skulle Jesus ha sagt? Jag tror att han skulle ha gett blanka faan i försäkringsfrågan.”

Där satt den. Och redan nästa dag fick jag anledning att återanvända hans klockrena replik – på jobbet. Ty där, framför kylen, stod en dam i pärlhalsband (jag tror hon är diakon) och var JÄTTEUPPRÖRD över att någon lagt in sin matlåda I EN PLASTPÅSE i kylen:

”Tänk om den plastpåsen STÅTT PÅ GOLVET i tunnelbanan, eller något ännu värre! Detta MÅSTE ledningen ta tag i! En ny lapp MÅSTE upp på kylen! INGA plastpåsar!!!!!

Jag smög förbi med min lunchmacka, men hejdade mig för att önska henne en riktigt God Jul och fråga henne: Vad skulle Jesus ha sagt –  i den helt livsavgörande plastpåsefrågan?

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vad hade Jesus sagt om försäkringsfrågor och plastpåsar?

  1. Johan skriver:

    Jesus har inte funnits så han kan inte ha sagt nått alls. Är din vän en ”Hen” ? Stackars dig som inte kan se skillnad på en han o en hon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s