Om Anna Carlstedt

Jag är en idéburen ledare samt forskare inom humaniora och civilsamhälle. Mitt Alma Mater är Stockholms universitet där jag disputerade 2005, men är nu affilierad forskare vid Ersta Sköndal högskola och ingår sedan 1999 i en forskargrupp vid Sorbonne i Paris: En filosofie doktor inom Diskursanalys och Civilsamhällsforskning ur ett historiskt perspektiv, som gillar att utföra franska verb.

Till mina senare förtroendeuppdrag hör att leda Svenska Röda Korset, IOGT-NTO och Forum för idéburna organisationer med social inriktning.

Jag brinner för samverkan och har lett, organiserat och initierat samarbete mellan ideella organisationer och det offentliga (från lokal till global nivå) i många år. Jag är en lagspelare som inte tror att jag själv behöver stå för all expertis, utan gillar att jobba med människor som kan andra saker än jag själv, och som har en helt annan bakgrund.

Är en frankofil värmländska som växte upp i Ångermanland men som blivit inbiten stockholmare och parisare. Jag gillar att förändra världen ihop med andra, att forska, att vara i Ångermanland och Frankrike, att vandra och att åka skidor på längden. Andra passioner är att dela musik live med min flock, boxas (fast bara på låtsas på Friskis)  och att köra coola bilar fort.

Jag bor söder om Söder i Stockholm med mina fantastiska tonårssöner.

Under 2017 är jag Nationell Samordnare av insatser för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism.

Att skriva populärvetenskapligt är en hobby. Fem böcker har det blivit hittills på Gidlunds förlag.

Nostradamus Profetior Anno 1555. En översättning till svenska med Jan Stolpe.

Poeter och Profeter. Från Platon till Mare Kandre. Med Anders Cullhed m fl.

Julmust: Historia, hemligheter, hajp. Med bl a Edward Blom.

Furstinnan och Stjärntydaren, också den på Gidlunds förlag.

Några av mina Understreckare i Svenska Dagbladet hittar du här:

Napoleon skapade myten om Egypten

Calvin ritade om Europas religiösa karta

Utställning kastar nytt ljus över brytningstid – om Europa runt år 1500

Kung Artur legend med evig lyskraft

Frankrike firar kunglig pragmatiker – om Henrik IV

Annonser

13 kommentarer till Om Anna Carlstedt

 1. Wiebke Schneider skriver:

  Dear Anna, congratulations! It is great that you are now president of IOGT-NTO. Hope to see you soon and stay in contact. All the best and warm greetings form Wiebke from IOGT Germany

 2. miriam skriver:

  Vilken behjärtansvärd insats, jobbar på en familjecentral, ”Familjehuset Trädet”, i göteborg, och vi kommer att använda oss av materilalet vi fått skickat till oss (”alla barn har rätt till en vit jul”).
  jätteviktigt att inte glömma dessa familjer och diskussionerna kring detta ämne:-)
  hälsningar miriam salomons, pedagog, familjehuset trädet.

 3. Eva Jäger skriver:

  Tack för att du orkar kämpa för nykterhet ! Du är jättebra !
  Såg och hörde dig just för en timme sedan i TV i Sverker Olofssons program.
  Vilken lycka att vi har dig.
  Massor av tack !
  Eva Jäger, Långsele

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej Johan! Fint att höra av dig igen. Hoppas allt är bra med dig. Skulle du kunna utveckla din kommentar litet närmare? Har litet svårt att se vad du syftar på?

  • Lennart jäger skriver:

   😱Eva jäger😱vi har varit gifta l 54år🙋de ska gudarna veta att din make drabbades i sitt slafsämne av den framgångsrika karriär damen ANNA c
   💀HENNES NEDLÅTANDE KOMMENTARER OM MIG INFÖR KLASSEN bar för mig vittnesbörd om en karriärstege ovan molnen
   #jo men visst ## surt sa räven.
   Skrivet av maken med snörpt mun
   Skål o gutår alla ni som stinker av gammfylla

 4. murinka printz skriver:

  Instämmer med ovan skrivet:)! Alla som jobbar för ökad nykterhet och för ett förändrat förhållningssätt till alkohol gör ett viktigt arbete. Tack!

 5. Pelle skriver:

  Hur kommer det sig att ni via Miljonlotteriet terroriserar andra människor, även fast man upprepade gånger har bett Er sluta ringa?

  • Åsa Fredriksson skriver:

   Hej Pelle! Tråkigt att du fått en dålig upplevelse av Miljonlotteriet. Våra rutiner är att vi alltid spärrar ditt telefonnummer för telefonförsäljning om du ber om det. Ledsen att det inte fungerat i ert fall, men självklart kommer vi lösa det. Jag hörde att du fått kontakt med oss så vi kan spärra alla era telefonnummer för samtal från Miljonlotteriet framöver. Med önskan om en glad påsk! Åsa Fredriksson, Miljonlotteriets kommunikationschef.

  • Johan skriver:

   Därför att dom är en antingen dumma i huvudet eller så skiter dom i vad du säger. Dom är helt tokiga. Anfaller folk i affärer också.

 6. Johan skriver:

  Nä jag menar ingenting och vill ingenting med det. Jag bara gillar att va otrevlig och ful i munnen rent allmänt. Jag är ett internettroll.

 7. Grattis till utnämningen som ny samordnare mot våldsbejakande extremism. Utnämningen kritiseras av både fulmedia och Avpixlat. http://avpixlat.info/2016/12/23/expressens-ledarskribent-ger-avpixlat-stod-i-kritiken-mot-ny-samordnare-mot-valdsbejakande-extremism/

  Bry dig inte om det! men var medveten om att du kommer behöva all hjälp du kan få!

  Det kommer sannolikt bli en stor utmaning för dig när det genomförs avvisningar av sekteristiskt uppfostrade människor som saknar asylskäl, samt när nationella extremister börjar hämnas på den våldsbejakande extremismen. Försök vara förutseende genom att ta hjälp av människor som är duktiga på att tänka rätt i flera steg, typ människor som har väldans tur i schack!

  Det kan tänkas vara bra att dra i olika trådar så att lagen snabbt kan ändras så att de som avvisas kan häktas i väntan på avvisning, speciellt i de fall det finns anledning att misstänka extrema reaktioner på beslutet. Kan du få detta att ske så kan du säkert rädda många människoliv i Sverige och undvika det som nyss skedde i Tyskland med långtradaren som körde in i Julmarknaden.

  God Jul och Lycka till! :-)

 8. Josef Boberg skriver:

  Fortsatt all lycka till !

  • Anna Carlstedt skriver:

   Hej Josef!
   Jag har inte varit aktiv här på ett tag, men STORT tack för uppmuntrande kommentarer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s